Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Sonbahar Yağmurları Bereketin Habercisi

Sonbahar Yağmurları Bereketin Habercisi

Türkiye’nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da sonbahar aylarıyla birlikte düşen yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürüyor. Bölgede henüz ekim yapılmazken, ekim öncesi bu yağışların toprağı beslediği belirtiliyor.
Şanlıurfa, son günlere yağışlı bir hava yaşıyor. Ekim öncesi düşen yağışların toprağı beslediği belirtilirken, bununla birlikte önümüzdeki sezonda yüksek rekolte bekleniyor. Ziraat uzmanları, bu yılı geçen seneyle kıyaslandığında bu senenin avantajının fazla olduğunu belirtiyor. Hatırlanacağı üzere geçen yıl aynı sezonda yağmur yağmamış, Şanlıurfalılar yağmur duasına çıkmıştı. Bu yıl çiftçilerin daha da umutlu olduğunu belirten uzmanlar, yağışların devam etmesi halinde yıl içerisinde su sıkıntısının yaşanmayacağını, barajların da dolacağını ifade ediyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan