Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / AK Parti Ve HDP Çalışıyor Diğerleri Bakıyor

AK Parti Ve HDP Çalışıyor Diğerleri Bakıyor

Ruha Haber Ajansı RHA- Tek başına yıllardır iktidarda kalmayı başaran AK Parti, bu başarısını neye borçlu? Muhalefet neden her seçim öncesi iktidara gelecekmiş gibi davranıyor da, bir türlü iktidar olamıyor.

Yerelde Şanlıurfa, genelde Türkiye olmak üzere gerek seçim öncesi gerek seçim sonrası halkla irtibatını koparmayan AK Parti, başarısının en büyük payını buradan alırken, ana muhalefet partisi CHP ise özellikle de Urfa’da hiçbir dönemde varlığını hissettirmiyor.

Şanlıurfa’da neredeyse artık iki parti varmış gibi görülecek. Çünkü en büyük yarış AK Parti ile HDP arasında yaşanıyor. HDP ilçelerde etkili olurken, AK Parti ise merkez ve kırsal mahalle oylarını alıyor. İki parti de iyi bir seçim çalışması yürüterek bu başarıyı sağlarken, özellikle CHP bu konuda çok esnek davranıyor. Yıllar sonra ilk kez ittifak sayesinde bir milletvekilini Meclis’e gönderebilen Urfa CHP, yerel seçimler için de herhangi bir çalışmanın içerisine henüz girmedi.

Durum böyle olunca vatandaşta aynı algı devam ediyor. Bilindiği üzere, Halfeti, Viranşehir, Suruç ve Bozova belediyelerini HDP kazanmış, diğer belediyeleri AK Parti kazanmıştı. Ceylanpınar’da ise Menderes Atilla küçük bir farkla seçimi kazanmayı başarmıştı.

Bu durum karşısında yine aynı seçim tablosunun ortaya çıkması bekleniyor, dolayısıyla vatandaşlar arasında da seçim heyecanı yok denecek kadar az oluyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan