Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / DOGÜNKAD,ŞUTSO’da Tanıtım Toplantısı Düzenledi

DOGÜNKAD,ŞUTSO’da Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) tarafından hazırlanan ve İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle uygulanan “Doğu ve Güneydoğu’da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliği ve Ağ Oluşturulması” projesinin tanıtım toplantısı ŞUTSO ‘da gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fehime Çoban Avcı, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Cemiloğlu, Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl ile çeşitli STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Cemiloğlu yaptı. Ferda Cemiloğlu konuşmasında İsveç Büyükelçiliği tarafından desteklenen, bölgedeki iş ve girişimci kadınlarla ortak çalışma yürütmek ve işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında, bölgede kadının ekonomik görünürlüğünü arttırmak ve güçlendirmek istediklerini ifade ederek DOGÜNKAD olarak şimdiye kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin tüm illerini kapsayan çalışma alanında onlarca kadınla dayanışarak, güçlerine güç kattıklarını söyledi.

Ferda Cemiloğlu’nun konuşmasının ardından ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Peltek konuşmasında şunları kaydetti “Öncelikle hoş geldiniz, sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Doğu Güneydoğu İşkadınları Derneğinizce bölgemizdeki çalışmalarınızı takip ediyor ve gönülden destekliyoruz. Kadınlarımızın mesleki eğitimlerle iş sahibi olmalarının sağlanması ve çeşitli teşviklerle kadın girişimciliği desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Kadınların aile hayatında öneminin yanı sıra ekonomik yaşamımızda da çok önemli bir yerde oldukları gerçeğini kabullenmeliyiz. Özellikle mesleki beceriler kazanmaları konusunda daha fazla mesleki eğitim merkezleri açılmalıdır. Biz, ŞUTSO olarak kadınlarımıza imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya onların iş dünyasında daha etkin olmaları noktasında yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, ‘Bir aradayız, paylaşıyoruz, güçleniyoruz’ ortak akıl toplantılarıyla devam etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan