Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Süleyman Turan Yazdı: Urfa’da Bu Kadar Kolay Olmamalı!

Süleyman Turan Yazdı: Urfa’da Bu Kadar Kolay Olmamalı!

Şanlıurfa’da isimler değil mümkünse projeler konuşsun.

Belediye Başkanı olabilmek için aday adaylarının yarışları her geçen gün artıyor. Hem heyecan artıyor hem de aday adayı sayısı. Büyükşehir olmasının ardından 2. Kez belediye başkanı seçecek olan Urfalı seçmeninde heyecanı da aday adaylarının tersine azalıyor. Nedeni ise aday adaylarından projeden söz eden Şanlıurfa ile ilgili hayallerini paylaşanın olmaması.

Sayı olarak iktidar partisi olan Ak Partisi’nde aday adayı sayısının son güne kadar rekor seviye olacağı görüşü hâkim. Çeşitli görüşmeler ziyaretler ve mülakatlarla aday belirlenecek. Ayrıca Ak Parti Genel Merkezinin aldığı karar sonrasında mevcut belediye başkanları başvuru yapmayacak. Mevcut Belediye başkanları ile aday adaylarının tamamı mülakata alınacak. Aday adaylığını bekleten kişilerin sayısı da az değilmiş bu arada. Genel Merkezden gelecek bir işaret bekliyor garipler. Genel Merkez işaret vermez. Seni çağırır adayım sensin der. Bu işaret bekleyen kişiler dahil tüm adayları bekleyen mülakat sorularını herkes az çok tahmin ediyordur..

Tahminlerim arasında sorulacak sorular;

Mevcut Belediye Başkanın hangi eksikliği gördünüz de aday oldunuz?

Şimdi Belediye Başkanı olanlardan ne farkınız var?

Belediye Başkanı olursanız bugüne kadar yapılmayan ne yapacaksınız?

Belediye Başkanı olduğunuz takdirde hangi projeyi hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

Bürokrasiden neden istifa edip de neden Belediye Başkanı oluyorsunuz?

Gelin bu ihtimalli soruların içini biraz açalım. Aday adayı başvurusunu gerçekleştiren kişi, basında ve sosyal medya da reklamını yapıyor. Tanınması ve yüzünü gösterebilmesi için bu önemli. Peki kendini tanıtırken ve yüzünü gösterirken söylediğin cümlelerin ucunun nereye gittiğini tahmin ediyor mu? Zannetmiyorum. Mülakat sorularını tahmin edebiliyoruz ama aday adaylarının kafasının nasıl çalıştığını tahmin edemiyoruz. Bu Şanlıurfalılar için çok büyük bir eksiklik. Sadece Urfa’da değil, Ankara için de eksiklik.

 “İlimin veya İlçemin sorunlarını çözeceğim”

Aday adaylarının diline yapışmış olan ve atasözü gibi kullanılan bu kelimeler aday adaylarının başını çok ağrıtması gerekiyor. Nedenini soracaksınız; Şöyle ki aday olduğunun bölge de senden önce belediye başkanlığı yapan kişi senin partinden. 5 yıl boyunca başkanlık yapmış ama sorun yumağı içerisinde yüzmüş. Ve sen gelirsen bunları çözeceğini söylüyorsun. Sen bu sorunları görüyorsun da Genel Merkez ile dönem dönem bölgeye gelen yüksek mertebeli kişiler görmemiş. Sen tek görmüşsün. Vay Urfamızın haline vay. Dedim ya akıllarından neler geçiyor tahmin etmek zor. Hatta imkansız.

Sorulara devam edelim ve gelelim projelere. bu yazımın ardından bazıları diyecek ki benim projelerim var. O zaman da şunu belirtirim. Proje üretmek çok kolay. Önemli olan hayata geçirilecek projeleri yapmaktır. Anlat hayata geçirmektir. Her seçim döneminde boş projeler vaat edildi. Kalıcı olacak proje üret rekor aday adayı arasından sıyrıl. Tek yol budur.

Bu Da Aday Adaylarına Jestim Olsun

Ben Belediye Başkanı olsam yapacağı işleri anlatıyorum ki Aday adaylarına bir jestim olsun. Belediye Başkanı olursam belediye binasından başlardım. Haksız yere para alan veya kazanan varsa kapının önüne koyarımdım. Gerçekten çalışan personeli ise ödüllendirirdim.

Belediye encümenleriyle iyi geçinirdim. Bana oy veren vermeyen ayrımı yapmazdım. Benden torpil için babam gelse kapıyı gösterirdim. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için her şeyi yapardım. Zabıta biriminin tamamını elden geçirirdim. Eğitim, Ekonomi, trafik bende proje çok. Peki sizin projeleriniz neler aday adayları.

Hangi Ülkede Anketle Rektör Seçilmiş?

Son günlerde dikkatimi çeken diğer nokta ise istifa eden rektörün yerine kimin rektör olmasını istiyorsunuz? Gibi anketleri gördüm. Herkes aya biz yaya diyorlar ya gerçekmiş. Bilim, ilim, yetenek ve yetkinlik gibi meziyet ve elde edilmişleri değil de yandaşımızı ankete koyuyoruz. Ankete koyduğun kişinin profesör olup olmadığını bile bilmiyoruz. Ne diyelim kaybediyorsak hep bundan kaybediyoruz.

Yeniden Görüşmek üzere…

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan