Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ceylanpınar’da Mevlit Kandili Coşkusu

Ceylanpınar’da Mevlit Kandili Coşkusu

Hazreti Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili Ceylanpınar’da Zahiriye Camii’nde düzenlenen programla kutlandı.

Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Zahiriye Camii’nde okunan ilahiler ve dualarla kutlandı. Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlit kandili programına Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik ile vatandaşlar katıldı.

Yatsı namazının ardından başlayan kandil programı, ilahiler ile başladı. Ardından Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Camii de okunan ilahiler de manevi atmosferi güçlendirdi. Okunan dualar ve Ceylanpınar Belediyesi’nin ikramları ile program son buldu.

“KANDİLLER, SEVGİ, HOŞGÖRÜ, BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL YAŞANDIĞI, MANEVİ DÜNYAMIZIN AYDINLANDIĞI EN ÖZEL GÜNLERDENDİR”

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, kandillerin sevgi ve hoşgörüyü arttıran günler olduğunu ifade ederek, “Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. Hazreti Peygamberimizin doğduğu bu özel günde Yaradan’dan, af ve merhamet dilerken, insanlarımız arasında sevgi, birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesini temenni ediyorum. Her yıl olduğu gibi belediye başkanımız hem istek hem de talimatlarıyla kaymakamlığımıza bağlı müftülüğümüzün öncülüğünde Peygamber efendimiz S.A.V bu yılda 1441. seneyi devriyesini okutulan Mevlitlerle özelikle içerideki gençlerimizin yaptıkları kıratlarla tekrar ruhu şad edildi. Bizlerde hadislerinden ne alabildiysek ne mutlu bize izindeyiz. Peygamber efendimiz rahmet olarak indirilen son peygamberimiz bu konuda belediyemize bağlı kültür ve sosyal işler müdürlüğümüzde güzel çalışmaları oldu bu akşam için kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Müftülüğümüzün tertiplediği çalışmalarından dolayı da müftülüğümüz ve diğer ekiplerine de teşekkür ediyorum. Kandilimiz kutlu olsun teşekkür ediyorum” dedi.

“HALKIMIZLA ÇEŞİTLİ YERLERDE BULUŞARAK ALLAH RESULÜ GENÇLİK HAKKINDA MİLLETİMİZİ BİLGİLENDİRMEYE ONUN TANITMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Zahiriye Cami imamı Ömer Faruk Ağar ise, Diyanet İşleri olarak peygamberi inşalara tanıtmaya çabaladıklarını belirterek, ”Diyanet işleri başkanlığı olarak bu sene Allah resulü ve gençlik adı altında düzenleme çalışıyoruz. Bugün burada Mevlidi nebi programımızı daha çok gençlerle alakalı sohbet ederek ve mevlit okuyarak Kuran’ı Kerim okuyarak bu geceyi ihya etmeye çalıştık. Önümüzdeki hafta içerisinde de hem okullarda hem de halkımızla çeşitli yerlerde buluşarak Allah resulü gençlik hakkında milletimizi bilgilendirmeye onun tanıtmaya çalışacağız. Rabbim onun yolundan cümlemizi esirgemesin. Onun yolundan gidenlerden eylesin. Her programda olduğu gibi bu programımızda da belediyemize de Adnan beye ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu programda da yardımcı oldular Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Camiye gelen vatandaşlar ise, “İnsanın manevi gücü daha çok artıyor. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Hep beraber yaşıyoruz ama burada çok daha güzel” diyerek duygularını dile getirdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan