Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Hüda Par’dan Aile Parkında İçki İçerek Rahatsızlık Verenlere Tepki

Hüda Par’dan Aile Parkında İçki İçerek Rahatsızlık Verenlere Tepki

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, kentte gündüz vakti aile parkında içki içip çevreye rahatsızlık veren kişilere tepki göstererek yetkilileri önlem alınması noktasında göreve davet etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba, merkez Haliliye ilçesi çevre yolu üzerinde bulunan, kentin en büyük aile parkında yaşanan içki rezaletine tepki gösterdi.

Gündüz vakti ellerinde alkol şişesi bulunan 4 kişinin kamelyada oturarak, çocuklu ailelerin bulunduğu alanın hemen yanında alkol alıp ayakta bevletmelerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Taba, yetkilileri göreve çağırdı.

“Bu tür olaylara caydırıcı cezalar getirilmeli”

Bu tür olayların yaşanmaması adına olayı gerçekleştiren kişilerin derhal tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini söyleyen Taba, “Bu kişilere gereken ceza verilmediği sürece daha vahim olaylar yaşanacaktır. Bu konuda oldukça endişe içerisindeyiz. Gündüz vakti, ailelerin çocuklarıyla beraber geldiği parkta alkol alıp bevletmek, sarhoş olmuş kişilerin ne yapacağı belli değil anlamına gelir. Çocuklara veya orada bulunan vatandaşlara zarar verebilirlerdi. Çocukların oyun oynadığı parklarda sigara içmek dahi yasaktır ve cezai işlem uygulanıyor. Bu tür ahlaktan yoksun davranışlarda bulunanlara da caydırıcı cezalar getirilmelidir.” dedi.

“Uyuşturucu tacirleri okullarda yapamadıklarını parklarda yapar”

Emniyet Müdürlüğünün park ve bahçeler için ayrı bir birim oluşturmaları gerektiğine dikkat çeken Taba, şunları kaydetti:

“Park ve bahçeler, vatandaşın çocuklarıyla beraber rahat bir şekilde gittiği yerler olmalı, korku içinde gittiği yerler değil. Nasıl ki okullarda güvenlik önlemleri alınıyorsa buralarda da alınmalı. Emniyet Müdürlüğünün bu konu da, park ve bahçeler için ayrı bir birimi oluşturması ve gereken önlemleri alması gerekir. Çünkü alkolün girdiği yere, uyuşturucu da girer. Uyuşturucu tacirleri okullarda yapamadıklarını parklarda yapar. Bu da işin en vahim olanıdır.”

Son olarak Taba, GAP Vadisi, Cumhuriyet Parkı, Kale Eteği Parkı gibi halka açık yerlerde yetkililerin, bir an önce gereken önlemlerin alınması konusunda çağrısını yineledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan