Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kitap fuarı kapılarını açtı

Kitap fuarı kapılarını açtı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 250  yayınevinin ve 150 şair ve yazarın imza günü düzenleyeceği   ‘2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’ yoğun bir katılımla başladı. Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez katıldı.

11 Nisan Fuar Merkezinde 23 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde kitap severlerin hizmetine sunulacak olan Kitap Fuarı, 250 yayınevinden 150’yi aşkın sevilen şair-yazar ile söyleşi, panel ve imza günleri düzenlenecek.

Fuarın açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Türkiye’nin en genç şehri  Şanlıurfa’mızda okumaya verdiğimiz önem gereği kitap fuarının ulusal anlamda 2. sini düzenliyoruz. Daha önce çadırda yaptığımız fuarı şimdi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 11 Nisan Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriyoruz. Hepimiz birlik beraberlik içerisinde okullarımızı belediyemizin imkanlarıyla buluşturacağız. Gençlerimizi buluşturacağız. Onlara indirim kuponları ve kitaplar hediye edeceğiz” dedi.

 “İNSAN ENDEKSLİ HİZMETLER YAPIYORUZ”

Emek vermeden gelişme olamayacağını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Okumak ailecek olsun diyoruz. Baba, anne, çocuk okusun istedik. İnsanda bir şuur bir erdemlik oluşmadıktan sonra okumanın bir faydası yoktur. Cehaleti yenmek istiyorsak, hak ve hukuka riayet etmek istiyorsak, emeğin karşılığını vermek istiyorsak, araştırmayı tanımak istiyorsak, geçmişteki Harran’daki 800 bilim adamını niçin arayıp bulamıyorsak bizim biraz sorgulamamız lazım. Allah bize düşünmemiz ve sorgulamamız, araştırmamız için bir beyin vermiş. Emek vermezsek gelişemeyiz. Zamanımızı boşa geçirmeyeceğiz.  İmkanlar ve kaynaklar yeterli düzeyde elimizde var. İnsan endeksli hizmetler yapıyoruz. Başta Diyanet İşleri Eski Başkanımız Mehmet Görmez olmak üzere katılım gösteren tüm yazar ve yayınevlerine, emeği olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 “RABBİMİZ VAR KILDIĞI BÜTÜN VARLIĞI OKUMAMIZI EMREDİYOR”

Fuarın açılışına Onur Konuğu olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, “Tek başına bir ümmet olan Hz. İbrahim’in doğduğu bu diyarda sizlerle bu güzel kitap fuarında birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Onur yazarı olarak davet edildim ama onur okuru olmayı tercih ediyorum. Cenab- ı Hak onur okuru olmayı bizlere nasip etsin. Kerim kitabımızın sonsuz hikmetlerinden birisi ilk vahyin ilk kelimesidir. Aslında yeryüzüne yeni bir din yeni bir inanç getiren bir kitabın iman ediniz, ibadet ediniz, namaz kılınız, oruç tutunuz diye başlayacağını zannederiz. Ama Rabbimiz İkra yani Oku diye başladı. Rabbin ismini anarak ama bütün Rabbimizin var kıldığı bütün varlığı okumayı emretti. İlk emrin akabinde gelen ifadeler bütün mahlukat ve varlığı bir kitap olarak okumamızı bize emrediyor. İkincisi ile Alaktan yaratılan insanı okumak ve ikinci defa tekrar ediyor emir tekrar oku diyor Kerim kitap ekrem olan Rabbimize işaret eder. Oku ve senin Rabbin en büyük Kerem sahibidir. Ondan sonra da en büyük kereminin ne olduğunu öğreniyoruz. En büyük keremi kalem ve ilim. Alak ile insan ilişkisi ne ise kalem ile ilim ilişkisi odur. Kitap vardır her cümlesi çok basittir ama bütün dünyada tarihler boyunca, insanlık ondan istifade etmeye devam eder. Bunun da sırrı üzerinde düşünmek lazım” dedi.

Açılış konuşmalarından ardından Başkan Nihat Çiftçi, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki katılımcılar ile birlikte fuar alanını gezdiler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan