Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Cevheri: İstenirse Urfa’ya Hamal Bile Olurum

Cevheri: İstenirse Urfa’ya Hamal Bile Olurum

(Ruha Haber Ajansı – RHA) 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağına yönelik Ruha Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu. Cevheri,” Olursam Urfa’nın belediye başkanı olurum. Ahmetin, Mehmetin, o partinin başkanı olmam. Sağcısı, solcusu hepsi eşit mesafede. Urfalılar; gel burada 5 yıl hamallık yap derse, yaparım.”dedi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi siyaset iyice kızıştı. Ak Parti’de büyükşehir belediye başkan adayları bugün açıklanacak. Ak Parti Şanlıurfa’dan belediye başkanlığı için Zeynel Abidin Beyazgül’ü aday göstermeye hazırlanırken muhalefet partilerinden henüz bir ses seda yok.

CEVHERİ: MUHALEFET PARTİLERİNDEN BANA TEKLİF GELDİ

Muhalefet partilerinden kendisine teklif geldiğini söyleyen Sabahattin Cevheri, şunları kaydetti:”2002’de liste dışı kalınca ben kendim için istedim. Şimdi 70 yaşına geldim. Belediye ayrı bir kurum. Şanlıurfa’nın çok ciddi potansiyelleri var. Tarım arazisi ve diğer kaynaklar. Sanayi anlamında çok ciddi eksikliklerimiz var. Problem bizde, her şeyimiz var. Bir türlü turizmde, tarımda, sanayi de istediğimiz noktada değiliz.

‘70’İNDEN SONRA BİR VEKİL, BAŞKAN OLMA ARZUM YOK’

Diğer partilerden bize teklif geldi. 70’inden sonra bir vekil, başkan olma arzum yok. Urfalı bana inanıyorsa, hizmet edeceğime inanıyorsa, çalmayacağıma, çırpmayacağıma, Allah’tan başka kimseye biat etmeyeceğime inanırsa, gel derse gelirim. Yoksa önünden bile geçmem. Samimi şekilde ifade ediyorum. Bugün bana ihtiyaç varsa 5 yıl hizmet etmeyi kabul ediyorum. Suriyeli problemi, gecekondu, … Her tarafı problem. Öber arkadaşlardan benimle görüşenler oldu diğer partilerden. Hesapsız, kitapsız, particilik yok.”

‘OLURSAM URFA’NIN BELEDİYE BAŞKANI OLURUM’

Bütün partilere eşit mesafede olduğunun altını çizen Cevheri,”Ahmetin, Mehmetin, o partinin başkanı olmam. Herkes bana eşittir. Sağcısı, solcusu hepsi eşit mesafede. İnsan odaklı hizmet edeceğiz. Hizmet etmek durumunda. Urfa isterse gerekeni yaparız. Problem çok, beklentim yok. Samimi şekilde söylüyorum, Urfalılar gel burada 5 yıl hamallık yap derse, yaparım. Başkan olursam koruma moruma istemiyorum, öldürüyorlarsa da tek başıma öldürsünler beni. Ben istenirsem görevimi yaparım, yoksa aman duman beni başkan yapın durumuna girmem. Öyle bir takıntım ( Belediye Başkanlığı) yok. Yapsaydım bakanlık dönemimde yapardım. Mütevazi olmak önemli bu noktada. Ermeni olsun, suya ihtiyacı varsa hizmetler yapılmalı. Sonuçta, o insan. Bu HDP’li, SHP’li, CHP’li. İnsandır, ben hizmetini yaparım.”diyerek sözlerine son verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan