Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa Barosu: Mağdur kızlara hukuki destek verilecek

Urfa Barosu: Mağdur kızlara hukuki destek verilecek

Babalarının kendilerini taciz ettikleri gerekçesiyle intihar girişiminde bulunan kızlar için Şanlıurfa barosundan açıklama geldi. Barodan yapılan açıklamada, kadın komisyonunun her türlü hukuki desteği vereceği belirtildi.
Sırrın Köylükentte yaşayan kızlar, tutuklu bulunan babalarının cezaevinden çıkmaması için bir önceki gün intihar girişiminde bulunmuştu. Bu olay üzerine Şanlıurfa baro başkanlığı, davanın savcısıyla görüşerek, dosyanın ayrıntılarını öğrendi.
Babaları tarafından taciz edilen kızlara her türlü desteğin verileceğini belirten Şanlıurfa barosu tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde 26.11.2018 tarihinde basına yansıyan Aile İçi Cinsel İstismar Olayına ilişkin mağdur Z. N.(14) mağdur Z. N.(18) mağdur R. B. (21) ile ilgili Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak derhal çalışmalara başlanmış, dosya savcısı ile yapılan görüşmede soruşturmanın temmuz ayı içerisinde başladığı, şüpheli baba H. N’nin o tarihten itibaren soruşturma dosyası kapsamında tutuklu olduğu, halen tutukluluk halinin devam ettiği tarafımızca öğrenilmiştir. Soruşturma kapsamında dosyadaki gerekli araştırmaların devam ettiği bu nedenle iddianamenin hazırlık aşamasında olduğu görülmüştür. Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak gerekli görevlendirmeler yapılarak dosyanın takibi tarafımızdan sağlanmıştır. Toplumumuzda infial uyandıran bu olay ile ilgili her türlü hukuki destek ile mağdurların yanında olacağımızı, dosyayı sonuna kadar takip edip mağduriyete sebep olanlara karşı gerekli yaptırımların uygulanması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi basına ve kamuoyuna duyururuz.” Denildi.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan