Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’nın eğitim sorunları TBMM’ye taşındı

Urfa’nın eğitim sorunları TBMM’ye taşındı

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, eğitimdeki sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına taşıdı. Sürücü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sürücü, önergesinde şu ifadelere yer verdi:”Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Yoğunca köyü mezralarında kış aylarında çamurlu yollardan servisin geçememesi nedeniyle öğrenciler, ilçeye 7 km uzaklıkta bulunan köylerinden eşek sırtında, eşeği olmayan öğrenciler ise çamura bata çıka okula gitmeye çalışmaktadır. Öğrenciler kış ayının gelmesi ve yağmurların bastırmasıyla, yaşadıkları mezralara öğrenci servislerinin gelmemesinden dolayı, Yoğunca ilk ve ortaokuluna gitmek için, her gün iki kilometre çamurlu yollarda yürümek zorunda kalmaktadır. İki kilometrelik yolu yürüyerek okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin içerisinde ilkokul öğrencileri de bulunmaktadır. Okula ulaşımda yaşanan sorunlar dolayısıyla okulu terk eden veya hiç okula başlamayan öğrencilerin olduğu bilgileri bizlere ulaşmıştır. Yollarının yapılması için Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine dilekçe vererek başvuru yapan Yoğunca halkı verdikleri dilekçelerden bir sonuç alamadıklarını ifade etmişlerdir.
Bu bağlamda;
-Yoğunca köyü mezralarında öğrencilerin 8 yıldır okula ulaşım konusunda yaşadıkları sorunlardan haberdar mısınız?
-Okula giden yolların yapılmamasının gerekçesi nedir? Sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
-Yoğunca köyleri ve mezralarında her gün 2 km’lik yolu yürüyerek giden kaç öğrenci vardır? Kaç öğrenci ulaşımdan kaynaklı sorunlardan dolayı okula gidememektedir?
-Söz konusu köy ve mezra yollarının yapılmasına ilişkin bir girişimiz olacak mıdır?

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan