Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Göbeklitepe’ye gitmek kolaylaştı

Göbeklitepe’ye gitmek kolaylaştı

Harran Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Nedim Bayuk danışmanlığında ve Tarımı ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) Uzman Mehmet Yavuz’un “Arkeolojik Sit Alanlarının Destinasyon Pazarlamasındaki Önemi: Göbeklitepe Örneği” adlı tez çalışmasının gazete ve televizyonlarda haber olarak yayınlanmasının ardından harekete geçen yetkililer, Göbeklitepe’ye kadar her 1 Km’ye 1 tabela koyarak, turistlerin rahatlıkla Göbeklitepe’ye gidebilmelerini sağladı.

Geçtiğimiz günlerde, Harran Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Nedim Bayuk danışmanlığında ve Tarımı ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) Uzman Mehmet Yavuz tarafından yazılan “Arkeolojik Sit Alanlarının Destinasyon Pazarlamasındaki Önemi: Göbeklitepe Örneği” adlı tez çalışmasında Göbeklitepe’yi ziyaret eden yerli turistlere yönelik bir anket çalışması yapılmış bu çalışmada Göbeklitepe’ye gelen turistlerin düşünceleri, beklentileri ve algıları ölçülmek istenmiş ve Göbeklitepe üzerinden Şanlıurfa’nın en önemli turizm kaynaklarından olan arkeolojik sit alanlarının Şanlıurfa destinasyonuna muhtemel katkısı tespit edilmeye çalışılmış ve Göbeklitepe Yönlendirme Levhalarının yetersiz olduğu dile getirilmişti.

Edinilen bilgiye göre; 22.09.2018 – 15.10.2018 tarihleri arasında Göbeklitepe’ye gelen turistlerden farklı yaştan, meslekten ve sektörden 334 katılımcıya toplam 37 sorudan oluşan anket uygulanmış ve Göbeklitepe’ye ulaşım, yeni yapılan çatı, çevre düzenlemesi, karşılama merkezi hakkında görüşleri alınarak Şanlıurfa’da bulunan diğer arkeolojik sit alanları olan Karahan Tepe, Sefer Tepe, Harbetsuvan Tepe’yi ziyaret etmek isteyip istemedikleri tespit edilmeye çalışılmıştı.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) Uzman Mehmet Yavuz tarafından yazılan “Arkeolojik Sit Alanlarının Destinasyon Pazarlamasındaki Önemi: Göbeklitepe Örneği” adlı tez çalışmasında Göbeklitepe’yi ziyaret eden yerli turistlere yönelik bir anket çalışmasının haber yapılarak basın/yayın organlarında yayınlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimler hemen harekete geçerek gerekli yerlere yönlendirme levhaları koydular.

Göbeklitepe’ye kadar her 1 kilometreye Yönlendirme levhaları konuldu

Yönlendirme levhaları ve tabela düzenlemesi yapılan bölgeler şöyle;

Abide Kavşağı, SSK Kavşağı, Uçaksavar Kavşağı, Şehitlik Kavşağı, Mevlana Kavşağı, OSM Kavşağı.

Ayrıca; Mardin yolu üzerindeki Honda Kavşağında levha çalışması yapılmasının yanı sıra Mardin yolu geliş gidiş istikametinde Göbeklitepe Kavşağına 500 – 200 – 100 metre kala yönlendirici levhalar konulduğu ve Göbeklitepe’ye varana kadar da her 1 kilometrede bir levha yerleştirilmiş olduğu belirtildi.

Urfalı Büyükelçi Önen de Göbeklitepe’nin tanıtımına katkı sağladı

Daha önce 2 dönem Şanlıurfa Milletvekili, 2 yıl kadar Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 2017 Aralık ayından beri Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi olarak Şanlıurfa’yı ve ülkemizi dünya devi bir ülkede en iyi şekilde temsil eden Şanlıurfalı Abdulkadir Emin Önen’in, Büyükelçilik görevine atanmasıyla birlikte elçiliğin internet sitesine Göbeklitepe resmini koyması, Göbeklitepe ile ilgili Çin/Pekin’de tanıtıcı çalışmalar, panel düzenlemesi, 2018 Çin’de Türkiye yılı ilan ettirerek gerek ülkemiz kültür ve turizmini tanıtıcı faaliyetlerin Çinliler tarafından da fark edilmesini ve gerekse Çinli turistleri, gazetecileri, sanal medya fenomenlerini Türkiye’ye gönderip, Şanlıurfa ve Göbeklitepe’yi de ziyaret etmelerini sağlaması, UNESCO listesine girmesine kadar Göbeklitepe’nin dünyada tanıtımına katkı sağlamıştır.

Sebep olan ve emeği geçenlere teşekkür

Büyükelçi Önen, turistlerin Göbeklitepe ören yerine ulaşmada zorlanmaması için gerekli yerlere ‘Yönlendirme Levhaları’nın konulmasına sebep olan Harran Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Nedim Bayuk ve Tarımı ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) Uzman Mehmet Yavuz’a, haber sonrası hemen harekete geçerek Göbeklitepe’ye varıncaya kadar tanıtım, yönlendirme levhaları koyan yetkililere de bir kere daha teşekkür ettiğini söyledi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan