Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Oy Kullanacaklar Dikkat !

Oy Kullanacaklar Dikkat !

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-YSK’nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler için hazırladığı seçim takvimi Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer aldı.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00’de çıkarıldıkları askıdan 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de indirilecek.

Seçim takvimine göre YSK, seçime katılabilecek siyasi partileri 2 Ocak’ta ilan edecek.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak’ta çekilecek kurayla belirlenecek.

Siyasi partilerin, mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK’ye bildirme süresi 3 Ocak 2019 Perşembe günü sona erecek.

Takvime göre, ön seçim-aday yoklaması yoklaması 10 Şubat Pazar günü yapılırken, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için de il seçim kurullarınca 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.
16 Şubat 2019 Cumartesi – YSK, il seçim kurulu kararlarına karşı yapılan itirazları karara bağlayacak ve bu kararları il seçim kurullarına bildirecek.

3 Mart 2019 Pazar – Kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek.

12 Mart 2019 Salı – Birden fazla siyasi parti ve bağımsız adayın aynı miting alanı için aynı tarih ve saatte tahsis talebinde bulunmaları halinde ilçe seçim kurulu başkanınca ad çekme işlemi yapılacak. Siyasi partilerin ve bağımsız adayların yararlanacakları miting alanları ile tarih ve saatleri belirlenerek ilan edilecek.

21 Mart 2019 Perşembe – Seçim propagandası ve yasaklarının başlangıcı.

30 Mart 2019 Cumartesi – Seçim propagandasının sonu.

31 Mart 2019 Pazar – Oy verme günü.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan