Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’da eczanelerde poşet satılması ile ilgili flaş gelişme!

Urfa’da eczanelerde poşet satılması ile ilgili flaş gelişme!

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Geçtiğimiz gün Ruha Haber Ajansı’nın dile getirdiği eczanelerde marketlerdeki gibi poşet satılma olayı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Yeni yılla birlikte hayatımızda önemli bir değişiklik olarak yer alan paralı poşet sistemine Şanlıurfalı eczacıların önemli bir değişiklik getirdiği iddia edildi. Ortaya atılan iddiaya göre kentte bazı eczanelerinde marketlerdeki gibi poşetler için para istediği iddia edildi. Ruha Haber Ajansı’nın geçtiğimiz gün dile getirdiği konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da bir açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “(Eczanelerde poşet kullanımı) Eczacılar odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan