Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Delebe son noktayı koydu: Aday olmayacağım!

Delebe son noktayı koydu: Aday olmayacağım!

(Ruha Haber Ajans/RHA_Özel Haber) – Adı çatı aday olarak sık sık gündeme gelen Eski Baro Başkanı Hikmet Delebe tartışmalara son noktayı koydu. Debele, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “aday olmayacağım” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partiler henüz adaylarını belirlemiş değil. Ancak anlaşılan o ki Şanlurfa’da çatı aday isimleri ön plana çıkacak. Çatı adaylığı için ismi geçenlerden birisi de Eski Baro Başkanı Hikmet Delebe…Delebe’nin Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaya göre, hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeleri için kendisine teklif götürülmüş. Ancak Delebe, aday olmayacağını kesim bir dille ifade etti.

“GELDİĞİMİZ NOKTADA BEN BU DÖNEM SİYASETTE YER ALMAK İSTEMİYORUM”

Eski Baro Başkanı Hikmet Delebe, bu dönem siyasette yer almak istemediğini ifade ederek, “Yaklaşan yerel seçimlerde Urfa içinde bizim adımız da çıktı. Bizim ismimizde gündemde zikredilmeye başlandı. Daha öncesinde siyasi partiler ve kamuoyunda bu yönde bir talep olduğu bana iletildi. Fakat ben şartlarımın müsait olmaması sebebiyle Kendilerine de siyaseti düşünmediği ifade ettim. Buna rağmen bazı medya kuruluşlarında isminin çatı aday olarak zikredildiğini öğrendim. Bundan dolayı gerek meslektaşlarımdan gerekse de kamuoyundan tebrik ve destek mesajları aldım. Aslına ben hepsine adaylık gibi bir iddiamın bulunmadığını ve bunların kamuoyu ile siyasetin bir teveccühü olduğunu ifade ettim. Fakat geldiğimiz noktada ben bu dönem siyasette yer almak istemiyorum” dedi.

“GELEN TALEPLER İÇERİSİNDE HİLVAN, HALİLİYE VE KARAKÖPRÜ’DE OLABİLİR ŞEKLİNDE ALTERNATİFLER SUNULDU”

Hikmet Delebe, Büyükşehir’in yanında Hilvan, Karaköprü ve Haliliye içinde teklif geldiğini belirterek, “Benim şu andaki mevcut koşullarım siyasete girme noktasında müsait değil. Bu bakımdan siyasetin ve kamuoyunun şahsıma karşı gösterdiği ilgiden çok memnun oldum. Yaklaşan seçimler öncesinde herhangi bir partiden ya da çatı aday olarak aday olmayacağım sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Esasında bundan yaklaşık 2-3 ay önce Urfa Büyükşehir içinde bir talep olduğunu bu talebimizin kabul edilmesi halinde parti meclislerinde bunların konuşulabileceğini hatta bu işe garanti gözüyle bakılmaması şeklinde ifade edildi. Fakat siyaseti ben az buçuk bilen bir insanım. Elbette bu işlerde garanti olmaz. Netice itibariyle bir kamuoyu oluşturulacaksa ilk adımın atılması gerekiyor. Fakat ben o dönemde de siyasi partilere teşekkürlerimi ifade ederek bu dönem hazır olmadığımı, siyaset düşünmediğimi belirtmiştim. Ve hatta gelen talepler içerisinde Hilvan, Haliliye ve Karaköprü’de olabilir şeklinde alternatifler sunuldu. Gelinen  noktada herhangi bir başvurumun ve talebimim olmadığını  buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan