Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükelçi Önen, Çinli Elçilerle

Büyükelçi Önen, Çinli Elçilerle

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ve Fas’ın Çin Büyükelçisi Muhammed Çerti ile bir araya gelerek ülkeler arasında ikili ilişkilerin gelişmesi, neler yapılabilecekleri konusunda görüş alış verişinde bulundular.

Büyükelçi Önen, ayrıca Pekin’de bulunan Çin İletişim Üniversitesi Türkçe Departmanı Öğretim Üyesi Gong Yingyuan ve sonrasında Pekin’de bulunan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ve beraberindeki heyetini Büyükelçilik konutunda kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı, fikir alış verişinde bulundu.

Büyükelçi A.Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ile Büyükelçilikte görüşerek, iki ülke ilişkileri ve karşılıklı iş birliği imkanları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Büyükelçi Önen, daha sonra Fas’ın Çin Büyükelçisi Muhammed Çerti ile de Büyükelçilikte görüşerek, Türkiye ve Fas ilişkileri üzerine istişarelerde bulundu.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen ayrıca; Pekin’de bulunan Çin İletişim Üniversitesi Türkçe Departmanı Öğretim Üyesi Gong Yingyuan’ı Büyükelçilik konutunda kabul ederek akademik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Önen, Pekin’de bulunan Garanti Bankası Genel Müdür Yrd. Ebru Dildar Edin ve beraberindeki heyeti de Büyükelçilik konutunda kabul edip, temasları hakkında bilgi alarak, Türkiye-Çin arasında bankacılık alanında iş birliği imkanları hakkında istişarelerde bulundu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan