Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / CHP çatı adayını neye göre açıkladı?

CHP çatı adayını neye göre açıkladı?

(Ruha Haber Ajansı – RHA) 30 Mart yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık çatı adayını açıkladı.

Şanlıurfa’da muhalefet kanadı çatı adayı ile yerel seçimlere girmeye hazırlanıyor. Ancak geçtiğimiz gün CHP Şanlıurfa’da adaylarını açıkladı. Açıklamalarının yanında CHPli vekil Aziz Aydınlık Şanlıurfa çatı adayının Sabahattin Cevheri olarak duyurdu.  Şanlıurfa’da oy potansiyeli olarak son sıralarda yer alan CHP’nin diğer muhalefet partilerini egale ederek çatı adayını açıklaması tepkilere yol açtı.

24 Haziran milletvekili seçimlerinde millet ittifakı ile meclise yıllar sonra vekil gönderen CHP kentte yüksek oranda oy alan partileri ile çatı adayı konusunda herhangi bir görüşme yapmadığı ileri sürülürken kendi ilçe adaylarının yanı sıra çatı adayını da açıkladı. Kulislerde yaşanan bu gelişme CHP’nin çatı adayında kendine büyük bir rol biçmek istediği savunuluyor.

Şanlıurfa’da 24 Haziran seçimlerinde yüzde 3.9 oy oranına sahip CHP en son yapılan (2014) yerel seçimlerde de yüzde 0,3 oranında oy almıştı.

HDP 24 Haziran seçimlerinde yüzde 28.9 oy alırken son yerel seçimlerde (2014) yüzde 30.5 oranında oy almıştı.

Saadet Partisi kentte 24 Haziran genel seçimde 1.3 onaranında oy alırken, en son yerel seçimlerde 2.3 oranında oy almıştı.

İYİ Parti ise Şanlıurfa’da en son genel seçimlerinde 1.9 oranında oy almıştı.

Yine kulis bilgilerine göre çatı adayı olarak gösterilmesi beklenen Sabahattin Cevheri önümüzdeki günlerde çatı adayına destek olacak olan tüm siyasi partilerle birlikte tanıtım toplantısı gerçekleştireceği bildirildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan