Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Yaz kış demeden Kudüs’ü savunuyorlar

Yaz kış demeden Kudüs’ü savunuyorlar

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da Kudüs Anneleri Platformu üyesi bir grup kadın, Balıklıgöl Platosu’nda bulunan Dergâh Camii’nde ‘Kudüs’ için basın açıklaması yaptı. Toplanan kalabalık, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri alehinde slogan attı, Kudüs için İslam devletlerini göreve davet etti.

Kalabalık adına açıklama yapan Zehra Kazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:”ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekilme kararını açıklamasının ardından yaşanan süreçler ABD ve İsrail’in bölge ile ilgili kötü niyetlerini aşikâr ederek her an biraz daha ortaya çıkarmasına neden olmaktadır. Abd Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Türkiye’ye yapmış olduğu resmi ziyaret öncesi işgalci siyonist İsrail’de yapmış olduğu açıklamalar ve Danışmanın ilişkileri Türkiye ziyaretinde yaşadığı şoktan daha fazla dikkat çekmiştir. Bolton, 6 Ocak’ta işgal altındaki Filistin topraklarında sözde devlet İsrail’de, Türkiye tarafından tepki çeken şu açıklamayı yapmıştır: “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz. Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan Abd askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek.” şeklinde yapmış olduğu açıklamadır. Bu açıklamada şaşılacak bir durum olmadığını iyi biliyoruz. Çünkü John Bolton, Abd’deki İsrail lobisinin en etkili isimlerinden biridir. Gatestone Enstitüsü, İsrail Dostları Girişimi gibi İsrail yanlısı gruplar ve lobi kuruluşlarında faaliyet gösterdi. 2006’da Bolton, Siyonist Amerika Organizasyonu tarafından İsrail Savunucusu Ödülüne layık görüldü. 2013’ten 2018’e kadar da Ypg’yi ya da İsrail-Kürt birlikteliğini savunan Gatestone Enstitüsünün başkanlığını yaptı. Yapmış olduğu çalışmalar, açıklamalar ve ilişkileri böyle ortadayken; Bolton’ın yapmak istedikleri de ortadadır. Abd ve işgalci siyonist İsrail’in Ortadoğu’yu kadim ve mübarek toprakları, sözde Yahudi inancına göre ki hiç alakası olmayan bir saçmalık ile arz-ı mevud ilan ettikleri bu topraklardaki yaşanan tüm zulüm, karışıklık ve savaşların sebebi olduğunu artık Dünya kamuoyunun gözleri önünde sergilemekten pervası kalmamıştır. Bu pervasızlıklarının en büyük sebebi ise Müslüman ülke liderlerinin içinde bulundukları hâl, İslâm Âleminin içine düştüğü ayrılık durumudur. Bizler Kudüs Anneleri Platformu olarak onun için duâmızın başında söylediğimiz temennimizi bir kez daha yüksek sesle burada tekrarlıyoruz;

İnşallah; Kudüs, Âlem-i İslâm’ı Kurtaracak ve İttihâdda Buluşturacaktır diyerek Rabbimize niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 42.Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz. Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır. Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Mübarek günler ve beldeler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan