Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Urfa’da renkli bir seçim bizleri bekliyor!

Urfa’da renkli bir seçim bizleri bekliyor!

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber) – 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere günler kala kent siyaseti hareketli günler yaşıyor. Şanlıurfa 31 Mart’ta çekişmeli bir o kadar da renkli bir seçime sahne olacak.

Şanlıurfa’da aday tanıtım toplantısı Cumartesi günü Kapalı Spor Salonu’nda Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla gerçekleşti. Böylece Ak Parti kentte resmi olarak seçimin startını vermiş oldu. Ancak toplantıya adaylık verilmeyen başkanlardan Abdülhakim Ayhan, Mehmet Ekinci, Fevzi Demirkol, Menderes Atilla, Faruk Pınarbaşı ve Resul Yılmaz katılmadı. Belediye başkanlarının yanı sıra ak Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’da katılmadı.

Bunun yanında listede kendisine yer bulamayan bazı belediye başkanları da kendisine parti bakmaya başladı. Daha önceki senelerde Ak Parti’den adaylık verilmeyen belediye başkanları MHP’nin yolunu tutuyordu. Ancak ittifaktan dolayı belediye başkanları bu seçimde Ak Parti dışında Saadet Partisi, Demokrat Parti ve bağımsız olarak seçime girecek.

İşte bazı ilçelerde yaşanması muhtemel sahneler:

AKÇAKALE

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan listede kendisine yer bulamayan başkanların başında yer alıyor. Seçime gireceği kesin olan Ayhan, şu sıralar Saadet Partisi ile görüşüyor. Hatırlanacağı üzere Ayhan  daha önceden de Saadet Partisi’nden 2009’da seçime girip kazanmış ve daha sonra Ak Parti saflarına geçmişti. Ayhan’ın şu sıralarda Saadet Partisi’nden adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

EYYÜBİYE

Eyyübiye’de herkes mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin adaylığına kesin gözüyle bakarken listede bir sürprizle karşılaştı. Listede dışında kalan Ekinci’nin yerine Mehmet Kuş aday gösterildi. Ancak mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin başka partiden aday olup olmayacağı ise bilinmiyor. Ekinci şu sıralar sessizliğini koruyor.

 

HALİLİYE

Haliliye’de Ak Parti diğer adayları yerine ilçe başkanına yöneldi ve adaylığı Mehmet Canpolat’a verdi. Mevcut Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un başka bir partiden aday olmayacağı ve siyaset hayatına noktayı koyacağı gelen iddialar arasında.

 

CEYLANPINAR

Şüphesiz sürprizin olduğu ilçelerin başında Ceylanpınar geldi. Mevcut Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, adaylık eski belediye başkanının kardeşi Aksak’a verildi. Ak Parti’den önce Demokrat Parti’den seçim hayatını sürdüren Menderes Atilla’nın tekrardan Demokrat Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan