Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Milletvekili Sürücü, Sağlık Heyeti Raporunu Meclise Taşıdı

Milletvekili Sürücü, Sağlık Heyeti Raporunu Meclise Taşıdı

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Zihinsel engelli Mehmet Bozkurt’a Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastanesi tarafından verilen skandal sağlık heyeti raporunu meclise taşıdı.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, zihinsel engelli Mehmet Bozkurt’un yaşadığı bu sorunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti.
Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Milletvekili Sürücü şunları kaydetti:

“Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Basında yer alan haberlere göre Şanlıurfa’da yaşayan zihinsel engelli ve 20 yaşında olan Mehmet Bozkurt, ailesi tarafından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmüş, hastane Mehmet Bozkurt’a % 50 engelli raporu vermiştir. Ailesi, askerlik çağına gelen Mehmet Bozkurt için tekrar rapor alıp askerlikten muaf olmasını istemiştir. Fakat daha önce % 50 engelli raporu veren hastane bu defa Mehmet Bozkurt’a “askerliğe elverişlidir” raporu düzenlemiştir. 20 yaşındaki engelli genç bu rapor üzerine 14 Ekim 2017 tarihinde askerlik hizmetine başlamıştır. Ancak aradan iki gün geçtikten sonra fenalaşan Mehmet Bozkurt, 17 Ekim günü Ankara Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Psikiyatri polikliniğine sevk edilmiştir. Bu poliklinikte “zekâ geriliği” teşhisi konulan Mehmet Bozkurt, 18 Ekim’de Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinin psikiyatri bölümüne sevk edilmiş, buradan da önce hastanenin acil servisine, daha sonra da beyin ve sinir cerrahisi bölümünün yoğum bakım ünitesine gönderilmiştir. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve 22 Ekim 2017 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Adli Tıp tarafından düzenlenen raporda “kesin ölüm sebebinde kanaate varılamadığı” belirtilmiştir. Bu gelişme üzerine Adli Tıp Kurumu 1.İhtisas Kurulu tarafından başka bir rapor düzenlenmiş ve raporda, “kişinin travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı”, “askerlik görevini yaptığı sırada fenalaştığı”, ölüm sebebinin ise “menenjit” olduğu belirtilmiştir. Yaşamını yitiren Mehmet Bozkurt’un şüpheli ölümü kayıtlara “doğal ölüm” olarak geçmiştir. Diğer yandan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinin düzenlediği raporda, genç adamın kafatasında kırıklar olduğu belirlenmiştir. Avukatlar savcılık başvurusunda, “daha önce menenjit hastalığı bulunmayan birinin menenjit olması travma geçirdiğinin güçlü delilidir. Kontrolsüz hareketlerinden dolayı darp edilme ihtimali vardır.” dedi. Bunun yanı sıra Mehmet Bozkurt’un kuzeni Bozkurt’un vücudunda darp izleri gördüğünü iddia etmiştir. Ancak bu iddialar savcılık tarafından araştırılmamış, ailenin avukatı Nurullah Küçükoğlu savcının takipsizlik kararına itiraz etmiş ise de bu talebi reddedilmiştir.

Bu Bağlamda;

1. Daha önce Mehmet Bozkurt’a % 50 engelli raporu veren devlet hastanesi aynı raporu düzenlemek yerine neden farklı bir rapor vermiştir?
2. Kovuşturmaya yer olmadığını söyleyen savcı söz konusu iddiaları neden dikkate almamaktadır?
3. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen raporda “genç adamın kafatasında kırıklar olduğu belirlenmiştir“ ibaresi yer almasına rağmen neden kayıtlara “doğal ölüm” olarak geçilmiştir?
4. Sağlık Bakanlığı bu konu hakkında inceleme başlatmış mıdır?”ifadelerini kullandı.

AYŞE SÜRÜCÜ
Şanlıurfa Milletvekili

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan