Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / UMKE, Ceylanpınar’a Sahra Hastanesi kuruyor

UMKE, Ceylanpınar’a Sahra Hastanesi kuruyor

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Sağlık Bakanlığı ve gönüllü sağlıkçılardan oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Ceylanpınar’da Sahra Hastanesi kuruyor.

Sağlık Bakanlığı ve gönüllü sağlıkçılardan oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Gaziantep-Karkamış’tan Mardin-Nusaybin’e kadar uzanan sınır hattında altı ayrı sahra hastanesi kurmaya başladı. Fırat Kalkanı ile Kobani (Ayn El Arap) sınır hattında bulunan Gaziantep – Karkamış, Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale, Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar ve Darbasiyah (Salkım köyü) karşısındaki Kızıltepe’de birer, Kamışlı’nın karşısındaki Nusaybin’de ise iki olmak üzere toplam altı sahra hastanesini kurma çalışmalarının bitmek üzere olduğu bildirildi. Bu hastanelere çok sayıda sedye ve tıbbi malzeme getirildi. Hastanelerde küçük çaplı tıbbi operasyonlar dâhil, ilk müdahaleler yapılıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan