Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Karaköprü Başkan Baydilli İle Yeşilleniyor

Karaköprü Başkan Baydilli İle Yeşilleniyor

Yemyeşil bir Karaköprü hayali olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte Karaköprü’de adeta bir yeşil alan seferberliği başladı. 3 yılda ilçeden yaklaşık 35 bin metrekare yeşil alan kazandırılırken, 200 binden fazla ağaç dikildi.

Şanlıurfa’nın modern ve yapılaşmanın her geçen gün artan ilçesi olan Karaköprü’de yeşil alan ihtiyacının karşılanması için Karaköprü Belediyesi tarafından adeta yeşil alan seferberliği ilan edildi. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli daha yeşil bir Karaköprü için göreve geldiğinden bu yana yeşil alanlara önem verirken, son 3 yıl içerisinde ilçeye yaklaşık 350 bin metrekare yeşil alan kazandırdı. Bu dönemde 200 binden fazla ağaç ve fidan dikimi de gerçekleştirilerek önemli bir ağaçlandırma oranına ulaşıldı.

2019 yılında da yapımı süren ve faaliyete girecek olan 9 tane park bulunurken, özellikle Seyrantepe Mahallesinde bulunan ve 40 bin metrekare alan üzerine yapılan park mahallenin yeşil alan ihtiyacını önemli oranda giderecek. Yine 10 bin metrekare üzerine inşa edilen Yaşam Park’ın açılışı kısa süre sonra yapılacak. Yapımı devam eden parkların tamamlanmasından sonra 65 bin metrekare yeşil alan daha Karaköprü’ ye kazandırılmış olacak.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli insanın havaya, suya ihtiyacı olduğu gibi yeşil alana da ihtiyacı olduğunu belirterek, Karaköprü’ye önümüzdeki dönemlerde de önemli oranlarda yeşil alan kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Baydilli şöyle konuştu: “Karaköprü ilçemiz her geçen yıl nüfusunu önemli bir oranda artırmakta, bu da yapılaşmayı beraberinde getirmektedir. Betonarme yapıların arasında vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri yeşil alanlar, parklar yaparak Karaköprü’yü sadece betonarmeyle anılan bir yer olmaktan çıkarmak istiyoruz.

Bu doğrultuda göreve geldiğimizden bu yana yeşil alan olabilecek her alanda parklar yaptık ve ilçemize ciddi bir oranda yeşil alan kazandırdık. Tabi ki bu Karaköprü için yeterli değil çünkü her geçen yıl büyüyoruz. Biz de İnşallah bu büyümeye paralel olarak yeşil alan sayımızı artıracağız.”

Karaköprü Belediyesi 2019 yılı içerisinde yapımına başlanılan ve  proje çalışması sona eren 9  adet parkı daha ilçeye kazandıracak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan