Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Siverek Eğitim Kampüsü Tamamlanmak Üzere

Siverek Eğitim Kampüsü Tamamlanmak Üzere

Eğitimde fiziki altyapı ihtiyacının sona erdirilmesi ve 2019 yılı sonuna kadar tüm okullarda tek dönem eğitim sistemine geçilmesi için, tarihindeki en büyük eğitim yatırımlarını Vali Abdullah Erin döneminde alan Şanlıurfa’da, eğitim kampüsleri inşaatlarında hummalı çalışmalar devam ediyor.

Viranşehir’de yapımı devam eden, içerisinde 4 lise, 3 pansiyon ve 2 adet atölye ile spor alanlarının yer aldığı eğitim kampüsünde incelemelerde bulunan Vali Erin, yılsonuna kadar temelini atmış oldukları 393 okulun inşaatını tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Yeni okulların faaliyete girmesiyle şehir merkezlerindeki liselerin eğitim kampüslerine taşındığını ve eski binaların ilk ve ortaokullara tahsis edildiğini hatırlatan Vali Erin, kırsal kesimlerde de nüfus yoğunluğuna göre okul yapımı planlaması yaptıklarını ve inşaatların devam ettiğini kaydederek, “Taşımalı eğitimle çocuklarımızın vakit kaybetmesine, sıkıntı yaşamasına son vermek istiyoruz. Şu anda yapımı devam eden ve hizmete girmiş okullarımız sayesinde taşımalı eğitimi büyük oranda azaltmış bulunuyoruz. Amacımız, taşımalı eğitimi mümkün olduğu en az seviyeye indirmek ve çocuklarımıza en iyi ortamlarda, en iyi eğitimi vermektir” diye konuştu.

Viranşehir eğitim kampüsündeki incelemelerinin ardından ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden ve sorunlarını  dinleyen Vali Erin, ilçeden ayrılırken de Ekindöver kırsal mahallesinde yapımı tamamlanan 8 derslikli ortaokul inşaatında incelemelerde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan