Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Vali Erin, Şanlıurfa’yı Tekstil Merkezi Yapmak Zorundayız

Vali Erin, Şanlıurfa’yı Tekstil Merkezi Yapmak Zorundayız

Türkiye’de üretilen pamuğun yüzde 47’sini karşılayan Şanlıurfa’nın, bu potansiyelini sanayi ürünleriyle taçlandırması gerektiğini belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret ederek, yatırımcıların talep ve beklentilerini dinledi.

Viranşehir OSB’de Cazibe Merkezleri Programı kapsamında faaliyete girecek hazır giyim atölyesine yönelik protokol imza töreninden sonra Şanlıurfa OSB’ye geçen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, OSB Müdürlüğünü ziyaret ederek mevcut yatırımcılar ve sanayi bölgesinde devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından faaliyette olan iplik fabrikalarını ziyaret ederek, sanayiciler ve işletme sorumluları ile bir araya gelen Vali Erin, fabrikaların üretim alanlarında incelemelerde bulundu. İnşaat ve makine kurulum çalışmaları devam eden tesisleri de ziyaret eden Vali Erin, sanayiciler ile sohbet ederek, talep ve beklentilerini dinledi.

Ziyaret ve incelemeleri sonrası bir açıklama yapan Vali Erin, Şanlıurfa’nın çok büyük bir tarımsal üretim potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyeli harekete geçirecek yatırımcılara yönelik de büyük avantajların Şanlıurfa’da bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye’de pamuğun yüzde 47’sini Şanlıurfa’nın tek başına ürettiğini ve bu üretimin çok önemli bölümünü preseli pamuk olarak sattığını dile getiren Vali Erin, “Pamuk, Şanlıurfa’nın olduğu gibi Türkiye’nin de stratejik bir ürünü. Ancak bu ürünü işlemeden satmak, üreticimize de şehrimize de bir katkı sağlamıyor. En büyük amacımız, şehrimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için başta pamuk olmak üzere tarımsal üretimimizi, tarıma dayalı sanayi ile geliştirmek. Sadece pamuk üretip satarsanız 3-5 aile faydalanıyor, ancak pamuğu işleyecek sanayi kuruluşları oluşturursanız binlerce insana istihdam sağlıyorsunuz. Bu nedenle Şanlıurfa’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu kadar büyük bir üretim, işgücü ve mali destek potansiyeline sahip olan Şanlıurfa’yı, tekstil merkezi yapmak zorundayız” diye konuştu.

Üretim için Şanlıurfa’yı seçecek yatırımcılara çağrıda bulunan Vali Erin, “Hammadde burada, işgücü burada, yatırım teşviklerinin en büyük kısmı buraya veriliyor. Şanlıurfa’da yatırım yapacak sanayicilerimize yönelik KDV muafiyeti, vergi indirimi, SGK prim desteği, asgari ücret desteği, ücretsiz danışmanlık ve proje destekleri burada. Bizler de başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kuruluşları ve mesleki kuruluşlar olarak şehrimizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yapımını tamamladığımız ayakkabı üretim merkezi için başvuruların alındığını hatırlatan Vali Erin, burada yatırım yapmak isteyen sanayiciler için satış mağazalarına kadar her şeyin hazır olduğunu, sanayicilerin sadece tezgahlarını kurarak üretime başlayabileceğini hatırlattı.

OSB ziyaretinin ardından, Karaköprü ilçesindeki yeni ofisine taşınan AKSA Doğalgaz’ı ziyaret eden Vali Erin, burada da şirket yetkililerinden kente yapılan doğalgaz yatırımları konusunda bilgi alarak istişarelerde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan