Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Eyyübiye’de 155 ev sakini mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor (VİDEO)

Eyyübiye’de 155 ev sakini mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor (VİDEO)

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Hacı Bayram Mahallesi’nde ikamet eden ev sakinleri, tahliye sorunu ile karşı karşıya geldi. 43 yıldır evlerinde oturan 155 ev sakini, yetkililerden yardım bekliyor.

Mahalleli adına Ruha Ajansa açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Faruk Kırmızıgül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek mağdur vatandaşların sorununa çözüm bulunmasını istedi.

‘NEDEN 30 YIL SONRA DAVA AÇILDI?’

Muhtar Kırmızıgül, şöyle dedi:”Hacıbayram mahallesindeki sorun hepimizin sorunudur.2006’dan beri Hacıbayram mahallesinde tapu sorunu meydana çıkmıştır. Emine Ergün adına kayıtlı olan bu evlerimiz 2006 yılından beri mahalleliye dava açılmıştır.1976’dan beri aldığımız ve içinde yaşadığımız bu evlerin tapu sorunu yoktu ve şimdi mahalleliye dava açan Emine Ergün hanıma soruyorum. Neden 1976 yılından bu yana bizlere dava açılmadı da 2006 yılında yani 30 yıl sonra bizlere dava açıldı ve yaklaşık 155 ev sahibini tahliye etmek istiyor. Bizler 43 yıldır bu evlerimizde yaşıyoruz. Böyle bir durumla 2006’da açılan dava ile evlerimizin tapusunun Emine Ergün adına kayıtlı olduğunu öğrendik. Buralarda bizler arsa aldığımızda buraların hazine malı olduğu söylendi. Bizde bu arsalar ev yaptık. 

MAHALLE SAKİNLERİ: ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Bu evlerimizde 43 yıldan beri babalarımız ve bizler yaşıyoruz. Ancak maalesef bugün bizleri bu evlerden çıkartmaya çalışıyorlar. Bizler çok mağdur durumdayız. Bizlere bugüne kadar kimse bu evlerinizin tapusu benim adımadır demedi. Biz de 1976 yılından beri bu evlerimizde yaşıyoruz. Fakir aileleriz. Bizlerin birçoğu mevsimlik tarım işçileriyiz. Bizlere 2006 yılından beri açılan davalar var. Biz soruyoruz davayı açanlara neden bugüne kadar beklediniz bizi mağdur ettiniz. Devletimizin ve yetkililerimizin bu mağduriyetlerimize bir el atmasını istiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yaklaşık 155 ev sahibi mağdur durumdayız. Çözüm istiyoruz.”

DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Öte yandan mağdur vatandaşlar, şunları kaydetti:”Biz 30 yıldır bu evlerde yaşıyoruz.30 yıldır elektrik su ve çevre vergisini veriyoruz.30 yıldan sonra birileri çıkıp bu benim arsamdır siz benim arsamın üzerinde bu evleri yapmışsınız diye bize 30 yıldan sonra dava açıldı. Peki davayı açan Emine Ergün hanımefendiye soruyoruz.1976’dan beri beklediniz neden bugün dava açtınız. Şimdiye kadar neredeydiniz.30 yıldan beri devlete,  belediyeye emlak vergisini veriyoruz. Bugün çıkıp bize dava açmanıza bir anlam veremiyoruz. Lütfen bu insanları mağdur etmeyiniz. Zaten bizler fakir gureba aileleriyiz. Bizim çoğumuz mevsimlik tarım işçileriyiz. Lütfen mağdur etmeyin bizleri. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve devlet büyüklerimizden bu konuya el atmaları ve çözüm bulmalarını istiyoruz.”

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan