Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bile Bile Lades Olmak

Bile Bile Lades Olmak

Süleyman Turan Yazdı: Bile Bile Lades Olmak
Şanlıurfa’da adaylar hemen hemen belirlendi. 31 Mart yerel seçimlerine partiler büyük ihtimal açıkladıkları değişiklik olmaz ise adaylarla seçimlere girecek. Şanlıurfalı seçmen merkez ilçeler için söylüyorum partisini değiştirmeyecek. Yani büyük ihtimal Ak Parti adayları hem büyükşehri hem de merkez ilçeleri silip süpürecek. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.
Bu kadar kesin konuşmamın sebebini soracaksınız hemen açıklayayım. Şanlıurfa Ak Parti’nin belediye başkan adaylarının belirlenmesi için çok bekledi. Listeler hava da uçuştu.
Aday olabilmek için aday adayları ile mevcut belediye başkanları neler yaptı neler;
– Ankara- Şanlıurfa yolunda mekik dokuyanları mı dersiniz,
– Aday olabilmek için çalmadık kapı mı bırakmayanları mı,
– Aşiretine mi güvenmeyen,
– Kendini belediye başkanı iken başarılı görüp yeniden aday gösterileceğini düşüp yanlış yapanları mı dersiniz.
Listeyi uzatmak kolay. Rüşvet iddiası konusuna hiç girmeyelim. Anketlerden ve milletvekili görüşlerinin ardından liste açıklandı. Listeyi beğenen kadar beğenmeyenlerde oldu. Ak Parti Belediye Başkan adaylarını açıklayarak sahaya indirdi. Tüm teşkilatlar sıkı sıkı adayı için çalışmaya başladı.
Diğer partiler ne yaptı, biliyor musunuz? PAZARLIK
Gece gündüz o isim bu isim olsun bir isimde karar kılınınca da iş pazarlığa kaldı. Pazarlıklar istenilen düzeyde olmayınca o isimden vazgeçilip başka isimlere dönüldü. Ak Parti’nin isimleri açıklamasının 1 ay sonra adaylarını açıkladılar. Herkesin beklediği isimleri değil tabi ki açıkladıkları kendi istedikleri isimleri. Başlıkta yazdığım gibi bile bile lades olmak böyle bir şey.
Şanlıurfa’da seçmen anlamında karşılığı çok az olan bir parti Şanlıurfa siyasetini kendine göre nasıl dizayn edebilir? Oy potansiyeli yüksek olan partileri ve seçmenlerin aklıyla nasıl dalga geçebilir? Kaybedeceğini bile bile nasıl bu hataları yapabilir.?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında particik kelimesini kullanmıştı. Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanımızın tabiriyle particik, Şanlıurfa siyasetini kendi istediği tarafa çekiyor. Kaybedenlerin tarafına.

Sağlık ve esenle kalın Görüşmek üzere…

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan