Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HDP’den stratejik hamle: Karaköprü hariç

HDP’den stratejik hamle: Karaköprü hariç

(Ruha Haber Ajansı –RHA) Şanlıurfa’da HDP’nin büyükşehir ve merkez ilçelerde aday çıkarması beklenmezken açıklanan adaylar şaşkınlık yarattı. Ancak HDP’nin Karaköprü ilçesi dışında seçim yarışına katılmayacağı belirtiliyor.

31 Mart yerel seçimleri için aday listeleri bugün seçim kuruluna teslim edildi. Seçime girecek isimler netleşti. Bu kapsamda Şanlıurfa’da HDP’nin kırsal ilçeler dışında aday göstermesi beklenmiyordu. Ancak aday listelerinin teslim edilmesinin ardından HDP Urfa İl yönetiminin büyükşehir ve merkez ilçe adaylarının isimlerini seçim kuruluna teslim ettiği bildirildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler HDP’ye çevrildi. HDP daha önce İl başkanlığı üzerinden yaptığı açıklama ile büyükşehir adayı Sabahattin Cevheri’nin destekleneceği belirtilmişti.

Alınan bilgiye göre HDP’nin büyükşehir ve merkez ilçelerde gösterdiği adayların seçim yarışına dahil olmayacakları tahmin ediliyor. Seçim stratejisi olarak yorumlanan bu hamlenin sadece Karaköprü ayağı hayata geçirilmesi bekleniyor

HDP, Karaköprü ilçesinde adayı Rıdvan Yavuz ile seçime gireceği bildiriliyor.  Daha önce iki dönem il eşbaşkanlığı yapan Yavuz, HDP’nin büyükşehir aday adayı olarak başvurmuştu. HDP’nin aldığı karar doğrultusunda büyükşehir adayı Cevheri’nin destekleneceği durumu üzerine Yavuz’u Karaköprü’den aday gösterdi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan