Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bakan Dönmez, AK Parti’yi ziyaret etti

Bakan Dönmez, AK Parti’yi ziyaret etti

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti ve il başkanı Bahattin Yıldız ve teşkilatla bir araya geldi.

İl başkanlığını ziyaretlerinde Şanlıurfa’da olmaktan ve coşkulu ve dinamik Ak Parti İl Teşkilatıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçilere ve enerji sorunundan muzdarip Şanlıurfa’ya müjdeler verdi.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Bakan Dönmez’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Şanlıurfa’da yaşanan enerji sorunlarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi ve çiftçilere müjde verip Yaklaşık 325 milyon TL Toplam tutarlı Mazot-Gübre destekleme ödemeleri bugün  itibariyle 58.000 çiftçimizin hesaplarına aktarılmış olduğunu ifade etti. Ayrıca Yıldız elektrik konusunda vatandaşlardan gelen talepleri yineledi. İl başkanı Yıldız Şanlıurfalı vatandaşların şu taleplerini bakan Dönmez’e iletti;

1-Sağlıklı kesintisiz enerji verilemiyor

2-Alt yapı yatırımlarına şehrin ihtiyacına göre yeterli bütçe ayrılmadığı için gerekli yatırımlar yapılamıyor. Bu konuda Enerji Bakanlığının devreye girip yatırımların bir kısmını yapması gerekiyor. 3-Arızalara müdahale; eleman ve araç eksikliğinden dolayı ve şirketin bilinçli az kişi çalıştırmasından kaynaklı zamanında müdahale yapılamıyor arızalar bazen yirmi dört saati geçiyor 4-186 çağrı merkezi sağlıklı çalışmıyor, çağrı merkezi ve arıza ekipleri arasında koordinasyon eksikliği çok ciddi yaşanıyor

5- Kırsal mahallelerin trafoları bir aboneye 1kv hesaplanıyor Aslında gereken bir haneye enerji ihtiyacı en az 2.7kw bu yüzden trafoların büyütülmesi için acil bir bütçe hazırlanıp değişmesi gerekiyor(örnek 50 aboneye 50kw bazı yerlerde 100kw ama olması gereken 50 aboneye 160kw trafo olması gerekiyor)

6-Ciddi derecede hem evlerde hem tarımsal sulamada usulsüz cezalar yazılıyor ve insanlar uzlaşma adı altında mağdur ediliyor

7-Aboneli hanelere enerji bağlantısı için direk ve tel talepleri yerine getirilmiyor

8-Bazen sayaçlara bakmadan fatura kesiliyor

9-Borcun kişiye esas olması gerekirken borçlu bir abonenin olduğu yere başka biri abone alıp kullanabilmeli buda mağduriyet yaratıyor

10-Çifçilere koyulan blokelerin işlemlerinde daha profesyonel çalışılıp insanlar çok mağdur edilmeden çözülüp vatandaşın kalan parasını serbest bırakmaları gerekiyor bu konuda çalışan ekibin güçlendirilmesi gerekiyor.

Sorun ve talepleri dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bürokratlarla bu konularda gerekli adımların atılacağını ifade edip Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin de eklendiği müjdesini veren Bakan Dönmez,” Şanlıurfa bildiğiniz gibi özellikle tarım alanında çok güçlü bir kentimiz. Henüz sulama şebekesi tam olarak devreye girmiş değil. Bazı bölgelerde halen eksikliklerimiz var. Çiftçilerimizle sulama ihtiyacını, elektrik enerjisini kullanmak suretiyle yerine getirmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl bakanlar kurulu kararıyla burada tarımsal sulamayla ilgili önemli bir destek kararı çıkmıştı. O uygulamayla alakalı da yerinde bilgileri almış olacağız” dedi.

Şanlıurfa’da çiftçilere bir de müjde veren Bakan Dönmez, “ Bu arada tabi bir müjdemiz daha var. Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan müşterileri de eklemiş olduk. Bunların bir kısmı işletme, ticarethane kategorisinde yer aldığı için. Özellikle hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerimiz de bundan sonra tarımsal sulamadaki elektrik tarife grubu avantajlarından yararlanmış olacaklar. Gerekli hazırlıkları tamamladık. Hemen hemen bitmek üzere. En geç bir ay içerisinde uygulamaya da başlamış olacağız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Teşkilatla buluşmaları sonunda il başkanı Bahattin Yıldız’ı makam odasında ziyaret etti. İl Başkanı Bahattin Yıldız ziyaretleri sonunda Bakan Dönmez’e hediye takdiminde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan