Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Abdullah Balak Mezarı Başında Anıldı (VİDEOLU)

Abdullah Balak Mezarı Başında Anıldı (VİDEOLU)

Şanlıurfa’nın müzik ve halk oyunları alanındaki değerlerinden biri olan ünlü bestekar Abdullah Balak, ölümünün 2. yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Müzik şehri Şanlıurfa’da müzik anlamında önemli bir yeri olan ve 2017 yılında vefat eden Abdullah Balak, mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni mezarlıkta düzenlenen törene; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Suphi Çiçek, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Necmi Karadağ, Abdullah Balak’ın yakınları ile sevenleri katıldı.

Anma töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü tarafından Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde Abdullah Balak halk oyunları dersliğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan, Eski ŞUTSO Genel Sekreteri Abdullah Balak’ın yakın arkadaşı Hasan Fehmi Hayırlı, “Büyükşehir Belediyemize bu derslik için çok teşekkür ediyoruz. Abdullah Balak hocamızı anmak ve onun adını bir dersliğe vermek bizim için çok önemliydi” dedi.

ABDULLAH BALAK KİMDİR?

3 Şubat 1938 yılında Şanlıurfa’nın Hüseyinpaşa mahallesinde doğdu. Babası Urfa’nın tanınmış eşrafından Osman Vehbi’dir. ilk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi matematik öğretmenliğine başladı. 1975 yılında Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Muavinliğine getirildi. 1976 yılında tekrar öğretmenliğe döndü, uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında Harran Üniversitesi’ne geçti. Abdullah Balak okuldan önce olduğu gibi okul yıllarında da korolara girerek müzikle iç içe oldu. Daha sonra Urfa’da kurulan musiki derneğinde ünlü ustalarla birlikte çalışmalar yaptı. Öğretmenlik yıllarında okul korolarını kurmuş çoğu zaman bağlamasıyla onlara eşlik etti. Üniversite yıllarında musiki topluluklarında çalıştı 11 Nisan kurtuluş gecelerinde Ankara radyosunda Şanlıurfa Kültür Derneği korolarını yönetti. Şanlıurfa’ya geldikten sonra da müzikle iç içe yaşadı, Şanlıurfa yöresine ait halk oyun çeşitleri ve kıyafetleri ilgili araştırmalar ve ekipler kurar.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan