Anasayfa / TÜM HABERLER / SP adayı Ayhan, Cevheri’yi yalnız bıraktı

SP adayı Ayhan, Cevheri’yi yalnız bıraktı

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Saadet Partisi eski AK Partili Akçakale Belediye Başkan adayı Abdulhakim Ayhan’dan partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Sabahattin Cevheri’yi ilçede karşılama ve ağırlama gereksimi duymadığı ileri sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesi ısınıyor. Adaylar saha çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sabahattin Cevheri kırsal ilçelerden Akçakale ve Harran’ı ziyaret edip temaslarda bulundu.

Ziyaret kapsamında Cevheri’ye eşlik etmesi beklenen Akçakale mevcut belediye başkanı ve SP’nin ilçe belediye başkanı Abdulhakim Ayhan büyükşehir adayı ile birlikte görünmek istemediği ileri sürüldü. Gerekçe olarak da HDP’lilerin Cevheri’yi destekleyecek olması olarak gösteriliyor.

Daha önce 2009 yılında SP’den seçime girip belediye başkanı seçilen Ayhan başkanlığını AK Parti’ye transfer olarak sürdürmüştü. SP, 2009 yılına sünger çekerek Ayhan’a bir kaz daha adaylık verdi. Ancak Daha seçim olmadan Ayhan parti değiştirme sinyalleri veriyor.

Yeni partisinin büyükşehir belediye başkan adayı ile görünmek istemeyen Ayhan’ın kendi bölgesindeki seçmenlerden büyükşehir’de AK Partiye oy vermelerini isteği de iddialar arasında yer alıyor.

Büyükşehir adayı Cevheri’nin Akçakale temasları, bölgeye gittiği kendi ekibi ve orada bulunan eski milli görüşcülerle birlikte gereçekleştiriği bildirildi.

Seçim çalışmaları kapsamında Harran ilçesine de giden Cevheri, ilçe Belediye Başkanı  ve DP Belediye Başkan adayı Mehmet Özyavuz’la görüşüp bilgi alış verşinde bulundu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan