Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / URFA’DA MÜDÜR ATAMA KRİZİ – Coşkun: Siyasiler didişmeyi bırakın

URFA’DA MÜDÜR ATAMA KRİZİ – Coşkun: Siyasiler didişmeyi bırakın

(Ruha Haber Ajansı – RHA ) Şanlıurfa’daki İl Sağlık Müdürlüğü atama krizinin yankıları sürüyor. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkan İbrahim Coşkun, “Siyesiler bir birileriyle didişmeyi bırakıp Urfa’nın sorunları ile ilgilenmeli” dedi

Şanlıurfa’da İl Sağlık Müdürlüğü’nde bir günde yapılan atama 3 kez geri çekip tekrardan devre sokulması kentte bürokrasinin nasıl işlediğini gözler önüne serdi. Urfa’da öncelikli olarak parlamenterlerin belirleyici olduğu atamalar için “ herkes kendi adamını istiyor” yorumları havada uçuştu.

Kentte başka bir gündem yokmuş gibi Sağlık Müdürlüğü ataması sosyal medyada futbol karşılaşmasına benzetildi. Maçın galibi hangi vekil olur yorumları en çok yapılan yorumların başında geldi.

Konuya ilişkin konuşan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkan İbrahim Coşkun, Urfa’nın sorunlarına dikkat çekerek, Sağlık Müdürlüğü ataması ile ilgili, “ Bir günde 3 kez alındı, 4 kez verildi. Son durum nedir bizlerinde haberi yok. Bu durum Urfa’mıza hiç yakışmıyor” dedi

Şanlıurfa için yapılan atamaların yerli veya yabancı olmasının çok da önemli olmadığını söyleyen Coşkun, şunları söyledi:

Borsa gibi rakamlarla karşılaşıyoruz. Bir iniyor bir çıkıyor. Bunlar bize yakışmıyor. Benim buradan siyasilerden isteğim Urfalı olur olmaz yerli olur yabancı olur fark etmez. Bizim için gönülden Urfalı geçer.  Biz 2 buçuk milyon şehir olarak kendi kendimizi yönetebilecek değerli insanlarımız yok mu inanın elle değil abaküsle sayabileceğimiz insanlarımız var biz bunların kıymetini bilmiyoruz” diye konuştu.

Siyasilere çağrıda bulunan Coşkun, “  Hiçbir insanımızı keyfi mağdur etme hakkına sahip değildir.  İnsanlarımızı boş yere üzmeyelim Urfa’nın devasa sorunları var.  Benim siyasilere çağrım bu var olan sorunlara çözüm üretsinler birbirimizle didişmekten birbirimizin ayağını kaydırmaktan uzak duralım. Bu insanlar bizimdir bu insanlar buradan yetişmedir dolayısıyla en iyi özümü bilen en iyi sorunumuzu bilen en iyi sıkıntıları giderebilecek bunlardır” şeklinde konuştu.

AKBAŞ: KİRLİ ELLER ATAMAYA BULAŞTI

Sağlık Müdürlüğü atamalarına bir tepki de Şanlıurfa Sivil İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş’tan geldi. Akbaş atamlar için liyakatin esas alınması gerekliliğine vurgu yaptı.

Kentteki sağlık sorunlarına da dikkat çeken Akbaş şunları söyledi:

Emre hoca hem liyakatli hem de işin ehli olan tecrübeli bir idarecidir. Bu neden il sağlık müdürü olması memleketimiz için isabetli bir karardır. Ayrımcıların, benim adamım olsun kim olursa olsuncuların kirli elleri Sağlık Müdürü atamalarına kadar bulaştı. Yıllarca emek vermiş, alın teri dökmüş, sağlık alanında bir fedakârca çalışmış yöneticilerimizin büyük çoğunluğu görevden alındı. Uyduruk değerlendirmelerle, sağlık alanında ve diğer kurumlarda oluşmuş çetelerin gayretleri ile yıllarca liyakatle çalışmış bu arkadaşlarımızın alın terleri hiç hesaba katılmadı. Büyük oranda tek özelliği yandaşlık yapmak olan, liyakatsiz kabiliyetsiz insanlara kurumlar teslim edildi.”

YENİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ EMRE ERKUŞ KİMDİR ?

M.Emre Erkuş 1979 yılında Ankarada doğdu.
2006 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini dereceyle bitirdi.
2011 yılında Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine Kardiyoloji uzmanı olarak atandı.
2013 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında Yrd.Doçent, 2017 yılında Doçent olan Dr. Emre ERKUŞ, 2016-2018 arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcılığı ve 2017-2018 arasında Şanlıurfa Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimliği görevi yapmıştır.
Şanlıurfada bulunduğu 2011 yılından beri hem yerel hem de ulusal sivil toplum kuruluşlarında gönüllü ve üye olarak hizmetlerini sürdürmektedir.

2013 yılında Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Hasta ve Yakınlarıyla En İyi İletişim Ödülü”ne layık görülen Erkuş, üst düzey akademik İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan