Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / En Büyük Engel Sevgisizliktir

En Büyük Engel Sevgisizliktir

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Veysi Fırat ve üyeleri ile bir araya geldi. AK Başkan adayı Av. Beyazgül, “Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Hayata sevgi ile bağlanan kardeşlerimizin her daim yanlarında olacağız” diyerek en büyük engelin sevgisizlik olduğunu söyledi.

 

Önemli olan engellerin tutsağı olmamak

Şanlıurfa’da mevcut olan her tür engelli kardeşlerimizi temsil eden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin hep bir arada olmalarından dolayı mutlu olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, “Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. En büyük engel sevgisizliktir. Hayata sevgi ile bağlanan kardeşlerimizin her daim yanlarında olacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin dediği gibi; unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir. Eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek fiziksel engelleri daha kolay aşabiliriz. Önemli olan engellerin tutsağı olmamak ve teknolojinin sunduğu yeni imkânları bilinçle kullanabilmektir. Engellerin önündeki engelleri kaldırabilmek öncelikli olan. Bunun için farkındalık, duyarlılık ve umut gerekmektedir. Unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir. Engellilere göstereceğimiz saygı ise insanlığa duyduğumuz saygının gereğidir. Hayatın neredeyse her alanından kendilerini soyutlamak zorunda kalan engelliler için yapılabilecek en iyi şey, engelleri ortadan kaldırmak” dedi.

 

Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil

AK Başkan adayı Av. Beyazgül, açıklamasına şöyle devam etti;

“Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.”

 

Engelliler Dernek Başkanlarından AK Başkan adayına teşekkür

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Veysi Fırat, “Geleneksel hale getirmeyi planladığımız (ayda 1 kere bir dernekte) Engelliler Dernek Başkanları toplantısında bugün Başkanı olduğum Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü derneğinde toplandık. Benim sıram da AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül’ü davet ettim ve toplantımıza icabet etti, teşekkür ederim. Bu toplantımıza Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek başkanı İmam Karadaş, Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habib Polat, Viranşehir Engelliler Derneği Başkanı Şeyhun Belca, Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, Şanlıurfa Fenilketonüri (PKU) Hastaları Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi, Hilvan Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Ömer Faruk Köylü, Türkiye Engelliler Meclisi Delegesi Havva Birsen Değer, Akçakale Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efekan katıldılar. Çok güzel bir güç birliği yaparak il ve ilçelerdeki sorun ve taleplerimizi güzel bir lisan ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül beye aktardık. Kazanırsa her şeyin çok güzel olacağını konuşmalar sonucun da gördük. Seçimlerden sonra bu göreve gelirse eğer, bu sefer Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelme sözünü alarak toplantımıza son verdik. Herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

AK Başkan adayı Av. Beyazgül, daha sonra AK Parti Karaköprü teşkilatını ziyaret ederek, “Karaköprü ilçe Başkanlığına atanan Sait Ağan kardeşimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz. Partimize ve Karaköprü ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, “Hemşehrimiz Şehit Onbaşı Abdülselam Halat’ın ailesini ziyaret ederek taziye dileklerimizi sunduk. Şehidimizin kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum” diyerek sabır dileklerini iletti.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan