Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Yılın ATT Ödülü Şanlıurfa’ya

Yılın ATT Ödülü Şanlıurfa’ya

Bu yıl Beşincisi gerçekleştirilen, sağlık sisteminin en prestijli ödülleri arasına girmeye aday Altın Ambulans Sağlık Ödülleri kapsamında Yılın Acil Tıp Teknisyeni Sürücü Ödülü Şanlıurfa’ya verildi.

Sağlık sisteminin Oscar’ı olarak değerlendirilen yarışmada 9 dalda ödül alanlar belli oldu. Hikayesi ile oy kullananları etkileyen Şanlıurfa 112 Servisinde çalışan Ambulans Sürücüsü Mehmet Kenan KAYA kendi kategorisinde birinci oldu. Yarışmada 9 farklı kategoride yer alan 47 aday için SMS oy kullanıldı.
Kendi kategorisindeki diğer adaylara fark atan bir oyla birinciliğe giden yolda ilerleyen Sürücü Mehmet Kenan KAYA ’un hikayesi şöyle “2018 ilk ayları… 112 Komuta Kontrol Merkezinin öğle saatlerinde ekibimizi anons etmesiyle senkop vakasına çıkış yaptık. Olay yeri bir ortaokuldu. Olay yerine geldiğimizde 13 yaşlarında bir kız çocuğu hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Öğretmenleri ve arkadaşları aniden bir baygınlık geçirdiğini söylediler. Elini yüzünü yıkayıp kendine gel diye telkinde bulunduklarını söylediler. Kız çocuğu durumunu anlatırken “muhtemelen ben sabah kahvaltısı yapmadığım için kendimden geçtim. Bir kaç defa daha böyle olmuştum” Diye ifadede bulundu ama kızın hıçkıra hıçkıra ağlaması devam ediyordu. Bir an boynunda morluklar dikkatimi çekti. Morluğun sebebimi sordum. “Küçük kardeşim var. O hep öyle yapıyor” dedi. Anlattığı hikaye bana inandırıcı gelmedi .O gün Ekibimde 2 Bayan ATT arkadaşım vardı. Konunun farklı olabileceğini düşünerek dışarı çıktım. ATT bayan arkadaşlarım ön muayenesini yaparak vücudunun başka bölgelerinde de avuç içi kadar morlukların olduğunu tespit etti. Daha sonra kızla konuşmaya başladık. Gerçekleri anlatırsa yardımcı olabileceğimizi söyledik. Bir süre sessiz bekledik. Çok korkuyordu. “Eğer anlatırsam kardeşim ve ablama zarar gelir” dedi. Biz de ona “korkma polis abilerin seni, ablanı ve kardeşini korurlar, Sen Rahat Ol” dedik. O an bize güvendi ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatmaya başladı. 1 yıldan uzun bir süredir aile içi cinsel istismar vakasını tanımlıyordu. Bu olayı anlatırsa kendisini, ablasını ve kardeşini öldüreceğini söylediği için korktuğunu ve kimseye anlatamadığını söyledi. Bunu üzerine 155’i arayarak emniyet ekibini olay yerine çağırdık. Olay yerine gelen emniyet ekiplerine olayı anlattık ve emniyet ekipleriyle birlikte hastaneye naklini sağladık. Daha sonra savcılık harekete geçerek söz konusu şahsı gözaltına aldı. Böylece pırıl pırıl bir kız çocuğunun hayalleri ve geleceği kurtarılmış oldu. Böyle bir kurtuluşa vesile olmaktan büyük bir gurur duyduk.
ALTIN AMBULANS ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ
Bu yıl 5’üncüsü düzenlenen Altın Ambulans Ödüllerinde kategoriler ve derece girenler şu isimlerden oluştu: Yılın Başkan Kategorisi: Dr. Mustafa SÖNMEZ
Yılın Başhekim Kategorisiı: Dr.Gülsüm ATEŞ DOĞAN
Yılın Paramediği: Paramedik İnayet MOTUK
Yılın Acil Tıp Teknisyeni: ATT Buket ŞAHİN
Yılın Hemşiresi: Hilal ŞENĞEL
Yılın Ambulans Sürücüsü: Mehmet Kenan KAYA
Yılın Ekibi: Tekirdağ Umke
Yılın Öğrencisi: Selman GÜMÜŞ

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan