Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / STK’lardan Yeni Zelanda‘daki katliama tepki

STK’lardan Yeni Zelanda‘daki katliama tepki

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları, Yeni Zelanda‘da Cuma namazı sırasında teröristlerce işlenen katliamı lanetlemek  için basın açıklaması düzenlendi.

Memur-Sen İl Binasında düzenlenen basın açıklamasında, STK’lar adına açıklama yapan İbrahim Tanrıverdi,”Kardeşlerimizi cami de vurdular;  Hz. Ömer gibi rükuda, Hz. Osman gibi rahlede, Hz Ali gibi secdede. Kardeşlerimizi secdede vurdular, tıpkı dedeleri gibi kahpece vurdular. Onlar bu saldırılarla Müslümanları öldürerek İslam’ı bitirmek islam’ın nurunu  söndürmek  isterler ama bilmezlerki  dağ taş İslamdır ,yer gök İslamdır, dönen kainat İslamdır.

“Deki; ey kafirler yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz.(Ali imran 12)”

Uzun süredir batıdan dünyaya yayılan islam dinine ve müntesiplerine yönelik nefret söyleminin ve tahammülsüzlüğün geldiği nokta bu gün maalesef islamofobik bir faşizm olarak karşımızdadır. Bartıdaki islam düşmanlığı ,hiç kimseye zarar vermeyen masum sivil Müslümanları katledecek noktaya varmıştır.Öyle ki bu gözü dönmüş islam düşmanları ibadethanelerde kattliam yapacak ve bunu bütün dünyaya canlı yayın  olarak seyrettirecek kadar alçalmıştır. Yeni Zelanda ‘daki  cami katliamılarI  bu açıdan son derece üzücü  ve ibretlik olaylar karşımızdadır.

Bu katliamlar bize şunu göstermektedir ki;islam düşmanlarının bütün çabalarına rağmen islam insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine varmaktadır  bu  yayılmanın önüne geçememenin oluşturduğu korku ve panik hali kafirlerin nefretini  dışa  vurmalarına neden olmaktadır. Bütün hakaretlere  aşağılamalara  ve engellemelere rağmen  islam  yeryüzünde kare  kare  yayılmaya devam etmekte ve kafirler istemese de gelecek Allah’ın  izni  ile İslam’ın olacaktır.

Yine Allah (c.c.) yüce Kur’an da  (Enfal 46) şöyle buyurmaktadır.  “Allah ve Resulüne itaat edin ,birbirinizle çekişmeyin ;sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider.sabredin;çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.”

Günümüzde  Müslümanların kendi  içinde çekişip  ümmet  olma bilincini kaybetmesi,  İslam düşmanlarını , dünyadaki  şer güçleri  ittifak halinde bu tür saldırılar için cesaretlendirmektedir.          Bu saldırılar  Müslümanların,  İslam düşmanlarının  oyunlarına  gelmeden  ümmet  olma  bilinci ile hareket etmeleri  ve  bir bedenin azaları gibi yek vücut olmaları gerektiğini bir kez daha bize göstermiştir.

Biz Şanlıurfa sivil tolum kuruluşları olarak; Yeni  Zelanda ‘da Cuma namazı sırasında camide namaz kılan Müslüman kardeşlerimize  yapılan bu vahşice saldırıyı en üst perdeden lanetliyor şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu tür vahşi saldırılar karşısında ferdiyle camiasıyla tüm Müslümanları en güçlü şekilde tepki vermeye  ve Allahın ipine hep beraber  sımsıkı sarılmaya davet ediyoruz . Ülkemizin yöneticilerini,  Türkiye’deki Müslümanlar adına Yeni Zelanda’daki kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek üzere şehit edilen kardeşlerimizin cenaze törenlerine  katılmaya davet ediyoruz. Son olarak Bediuzzana Sait  Nursi hazretlerinin şu sözünü hatırlatıyoruz. “Evet ,ümitvar olunuz. Şu istikbali inkılab içinde en yüksek seda İslamın olacaktır.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan