Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Başkan Demirkol,Öğrencilere Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Başkan Demirkol,Öğrencilere Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Haliliye Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Konya, Bursa, İstanbul ve Çanakkale’yi ziyaret etti. İlk kez şehitler diyarını ziyaret eden öğrenciler organizasyon için Başkan Demirkol’a teşekkür etti.

‘Peygamberler Diyarından Şehitler Diyarına’ sloganıyla başlatılan gezi kapsamında otobüslerle yola çıkan öğrenciler ilk olarak Konya ve Bursa’yı ziyaret etti. Konya’da Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Bursa’da da Ulu Cami’yi gezdikten sonra Çanakkale’ye gitti. Çanakkale’de öğrencilerin ilk durağı Eceabat ilçesine geçiş oldu. Feribot ile yapılan geçişin ardından öğrenciler, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Piyade Alayı Şehitliğini gezdi.

Gezi boyunca tarihi yerler hakkında rehberlerden bilgi alan öğrenciler tarih kitaplarından okudukları mekanları yerine gördü. Gün boyu yapılan gezilerde tarihe tanıklık eden öğrenciler bol bol fotoğraf çektirirken Ecdatlarının mezarlarını görmekten ve tarihe tanıklık etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek organize edilen gezi nedeniyle Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

Dört gün sürecek olan gezi programının ardından Şanlıurfa’ya gelen öğrencileri, Başkan Fevzi Demirkol Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Kültür Merkezinde karşıladı. Öğrenciler, gezide aldıkları hediyeleri Başkan Demirkol’a taktim etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan