Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Otizmli Gençler Farkındalık İçin Yürüdüler

Otizmli Gençler Farkındalık İçin Yürüdüler

‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde eğitim gören otizmli çocuklar farkındalık yürüyüşü düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.

 

Sosyal belediyecilik anlamında halkın her kesiminin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Şanlıurfa genelinde etkinlikler düzenledi. Programlar kapsamında otizmli çocuklar şehrin farklı yerlerinde halk oyunları gösterisinde bulundu. Düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Ekrem Ayaz ve Suphi Çicek ile Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer, otizmli bireyler ve yakınları eşlik etti.

 

Burada bir konuşma Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, “Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezimizle birlikte yürüyüşe katıldık. Devletimizin Sosyal Devlet çerçevesinde çocuklara ve ailelere yapmış olduğu çok güzel haklar var. Biz yerel yönetimler olarak Engelli Koordinasyon Merkezimizle birlikte çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Otizm bir hastalık değildir. Otizmli bireylerin sosyal zekaları çok iyi gelişmiştir. Sadece biraz ilgi gerekmektedir.  Biz Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylerimizle ilgileniyor ve sosyal hayatta her zaman yanlarında yer alıyoruz ” şeklinde konuştu.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan