Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bozova Atatürk Barajı’nda Av Yasağı Başladı

Bozova Atatürk Barajı’nda Av Yasağı Başladı

Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas tarafından yapılan açıklamada “İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Atatürk Baraj Gölü 1 ve 2 nolu avlak sahalarında 2019 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Nisan 2019 tarihinde başlayıp 01 Temmuz 2019 tarihinde sona erecektir.
Avlanma yasağı süresince olta ile avcılık da dahil olmak üzere istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü’müze başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, İlçe Müdürlüğünden izin alınmadan, kullanılamaz, satılmaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.
Tüm İçsularda su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı gemilerinin karaya çekilmesi zorunludur. Bozova İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma Bot Asayiş Komutanlığı su ürünleri denetim ve kontrol ekipleri tarafından avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerinde Kanun ve Yönetmeliklerdeki yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında İdari Para Cezası uygulayacaktır. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanır. İlçemiz sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde büyük bir payı olan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları gören vatandaşlarımızın; İl ve İlçe Müdürlüklerimize, Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet ve Jandarma İhbar telefonlarına bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.” denildi

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan