Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Bayrak Değişimi Gerçekleşti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Bayrak Değişimi Gerçekleşti

31 Mart Yerel seçimlerinde rekor bir oyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine seçilen Zeynel Abidin Beyazgül AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte saat 11:30 sularında Şanlıurfa Adliyesinden mazbatasını alarak sonrasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde devir teslim töreni ile makam koltuğuna oturdu.
Yapılan devir teslim törenine; AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, MHP İl Başkanı Şanlıurfa Mahmut Güneş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Teşkilatı ve encümenler katıldı. İlk olarak Şanlıurfa Adliyesinde İl Seçim Kurulu Başkanı Deniz Erdeniz’in elinde mazbatasını alan Beyazgül, büyükşehir belediyesi binasına geçerek Nihat Çiftçi’den koltuğu devraldı.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi devir teslim töreninde günün anlam ve önemine ait bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız yaptığı açıklamada “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi devir teslim törenindeyiz. Hayırlara vesile olsun. Görevini devreden Sayın Başkanımız Nihat Çiftçi Bey 2002 yılından bu yana partimizin her kademesinde üstün hizmetlerde bulunmuş çok kıymetli bir isim. Partimizin kuruculuğundan başlayıp merkez ilçede, Karaköprü Belediye Başkanlığında daha sonra da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde partimiz için büyük hizmetlerde bulundu. Allah kendisinden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bir bayrak değişimi oldu önceki dönem il başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül 31 Mart yerel seçimlerinde rekor bir oy ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun. Nihat Çiftçi Başkanımızın bırakmış olduğu hizmet atağını Zeynel Başkanımız da Allah’ın izni ile bu dönem de kendisi ve 12 ilçe başkanımızla birlikte büyük bir başarıya imza atacaktır. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Nihat Çiftçi başkanımıza da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.
2013 yılında devraldığı büyükşehir koltuğunu devreden Nihat Çiftçi, “31 Mart 2019 yılı yerel seçimi hayırlısı ile sonuçlandırmış oluyoruz. Ve bugünde büyükşehir belediye başkanımızı karşılamak ve devir teslim töreni yapmak üzere belediyemizdeyiz. Arkadaşlar 2001 yılında başlamış olduğumuz AK yolculukta gerek teşkilat olarak gerek yerel yönetimler olarak birçok görevlerde bulunduk. Bugünde alnımızın akı ile başımız dik bir şekilde bu görevleri aynı gelenekten aynı teşkilattan parti mensubumuz Sayın Zeynel Abidin Beyazgül devr edeceğiz. Öncelikle huzurlarınızda kendilerini tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.” Dedi.
“Şanlıurfa’mız tekrar yerelde de AK Belediyecilik anlamında aynı şekilde 12 ilçemizde AK Belediyecilik başarısını yaşatmış oldular.” diyen Çiftçi, “AK belediyeciliğin 12 ilçeye yayılmasında bu geçen dönem büyükşehir belediye başkanlığın çok büyük emeği var. Buradan tüm 1411 mahalleye, orada bizleri karşılayan bu davayı sürekli iktidara taşıyan tüm Şanlıurfalı hemşerilerime ve 13 ilçemize teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde görevlerin gelip geçici olduğunun farkındayız. Bunun bilinirliği ve olgunluğu içerisinde olmamız gerekiyor. Eğer siz bilmeseniz bile ölüm sizi nihai olarak son bulduracaktır. Onun için arkadaşlar bu vazifeler bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışını devr edersiniz ve tüm göçümüzle büyükşehir belediye başkanımız ve peygamberler şehri Şanlıurfa’mıza iyi derece de hizmet etmesi ve başarılı olması şuan geldiği gibi giderken bile karşılanmasını yüce Mevla’mdan diliyorum.” Diye konuştu.
Nihat Çiftçi’nin ardında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bu güzel bir günde devir teslim törenine tanıklık yapmak için burada bulunuyorsunuz. Tevazu ile gayreti ile Şanlıurfa’yı daha yükseğe çıkarmaya çalışan önceki belediye başkanımız o her zaman bizim belediye başkanımız olacak olan Nihat Çiftçi, beye teşekkür ediyorum. Bir seçim sürecine girdik bu seçim sürecinde şuanda bulunduk, Şanlıurfa’mız için hayırlı olan olsun sonrasında ise, Şanlıurfalılarımızın gönlündeki gibi bir belediye başkanını Allah bizlere nasip etsin diye dualarımız oldu. Çok kardeşlerimiz çalıştı emekleri ve gayretleri oldu başta il başbakanımız, milletvekillerimiz, MKYK üyelerimiz, teşkilatlarımız kadın kollarımız, gençlik kollarımız gece gündüz çalıştılar. Bir sürü gizli kahramanlarımız var onların isimlerini anmadan gitmeyeceğim. Bizden habersiz, bunu memleket meselesi, millet meselesi kabul edip beka meselesi kabul edip, ev ev kapı kapı hiç gidilmedik yerlere kadar giden kardeşlerimiz var ben onlara buradan teşekkür ediyorum.” Dedi.
“Urfa kalbimizin sükûn bulduğu yerdir, ne zaman Urfa’da ayrıldığımızda ne zaman döneriz diye telaşa düşüyoruz. Bugün burada Peygamberler şehrinde Allah bana hizmet etmeyi nasip etti ve ediyor. Ben bugün bu görevi bana veren istihdam Allaha hamd ediyorum. “Elbette zorluklarımız olacak, problemlerimiz olacak fakat ben inanıyorum ki halkımızın desteği ve duası bizleri birçok problemden ve sıkıntıdan kurtaracaktır. Memleketimizin ve milletimizin içinde olduğu şartları çok yakından takip ediyoruz. Bu memleket, bu topraklarda önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu nedenle birlikteliğimiz ve beraberliğimiz çok önemlidir, bu nedenle ki halkımızı mutlu edeceği birçok projemizin yanında şunu da ifade ettik, birlik ve beraberliğimizin devamı esas olduğu için 2 milyonun kardeşliği de çok önemli bir projemizi halkımıza sunduk.” Dedi

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan