Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Abdullah Erin’in 11 Nisan Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

Abdullah Erin’in 11 Nisan Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, halkın kurtuluş mücadelesindeki birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Uygarlığın beşiği olan, farklı toplumlara ait binlerce yıllık kültür ve medeniyeti harmanlayarak kendi özgün değerlerini oluşturan bu şehir, tarihin her döneminde insanlığın odağındaki bir merkez olmuştur. Yaşama elverişli coğrafi yapısı, ticaret yollarının geçiş güzergahında bulunması, bu topraklarda yaşamış onlarca peygamberin hatırasıyla kutsanmış olan bu şehir, var olduğundan bu yana her milletin içinde huzurla yaşadığı emin bir belde olarak bilinmektedir. Birçok toplumun ortaçağ karanlığında buhranlar yaşadığı dönemde bile ilim ve irfan yuvası olan, bugünkü modern bilimin temelinin atıldığı bu şehir, insanlığa malolmuş tarihi eserleri, binlerce yıllık tecrübe ve deneyimle sınanmış hafızasıyla uygarlığa ilham kaynağı olmuştur. Büyük birikim, deneyim ve tecrübesinin yanında, her türlü gelişme karşısında Eyyüp Peygamber’den miras olan sabır hasletini sonuna kadar muhafaza eden bu şehir, selamet yurdu olmayı, şüphesiz bu üstün vasıflarına borçludur.

Bundan 99 yıl önce yaşanan düşman işgali karşısında, Urfalılar’ın gaflet içinde oldukları zannına kapılanlar, bir gece yarısı Kaleboynu’ndaki bir evde Urfa eşrafının Kuva’yi Milliye ruhuyla toplandıklarından haberdar değillerdi. Düşman işgali karşısında bile soğukkanlılığını koruyan ve düşman bile olsa kan dökmeden sorunu çözmeyi erdem bilen Urfa halkı, sabrın sonu geldiğinde dünya devletlerinin desteklediği işgalci Fransız askerine karşı durmuş ve düşman kuvvetlerine tarih boyunca unutamayacakları bir ders vermiştir.

11 Nisan 1920 tarihi; tüm imkânsızlıklarına rağmen özgürlük ve bağımsızlığına düşkün bir milletin, birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğinin ebediyen hatırlanacağı bir tarihtir. Ulusal kurtuluş mücadelemizin eşsiz zaferlerinden olan bu tarih, mübarek şehrimiz Urfa’nın bayramıdır.

Dünyanın bir çok yerinde, özellikle İslam aleminin yaşadığı topraklarda bugün yaşanan işgal ve zulümlerin, ancak ve ancak 11 Nisan ruhunu yaşayan, bu bilince sahip insanların bir araya gelmesiyle mümkün olabileceğini bir kez daha hatırlatırken, bizlere; üzerinde özgürce yaşayacağımız bir vatan bırakan aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Bayramımız, kutlu olsun.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan