Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kentte jokerlere geçit yok!

Kentte jokerlere geçit yok!

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı kentte başkalarının yerine sınava giren jokerlere göz açtırmadı. 22 Joker ile 2 asıl olmak üzere toplam 24 kişi suçüstü yakalandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, başkalarının yerine sınava giren kişileri mercek altına aldı. Bu konuda daha öncede başlatılan soruşturmalara dün bir yenisi daha eklendi. 14 Nisan’da yapılan Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı (SRC)’nda Joker şahısların sınava gireceği ihbarı üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sınavın yapılacağı Eyyübiye Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerekli tedbirleri aldı. Sınav saatinde salona gelerek sıralarına oturan Jokerler bir anda polisi karşısında gördü. Aynı okulda sınava giren 22 Joker ile 2 asıl olmak üzere toplam 24 kişi suçüstü yakalandı.

Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’na götürüldü. 24 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna muhalefet suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan