Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Göbeklitepe Etkinlikleri Kapsamında Sergi, Gala ve Panel Üçü Bir Arada Gerçekleşti

Göbeklitepe Etkinlikleri Kapsamında Sergi, Gala ve Panel Üçü Bir Arada Gerçekleşti

Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen 2019 Göbeklitepe yılı etkinlikleri açılış programı kapsamında; ‘Bereketli Hilalin Kalbinden İzler’ afiş sergisi, ‘Bir İnsan Bir Kent: Urfa’ belgesel gösterimi ve ‘Disiplinler arası Perspektiften Göbeklitepe’ paneli gerçekleşti.

Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi konferans salonu ve fuaye alanında gerçekleşen etkinliğe, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, üniversite genel sekreteri, öğretim elemanları, öğrenciler ve Şanlıurfa halkı katıldı.

Etkinlik, danışmanlığını Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker’in yaptığı ve Resim-İş Öğretmenliği 3. sınıf Grafik Anasanat Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bereketli Hilalin Kalbinden İzler’ afiş sergisi ile başladı. Serginin ardından Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Komisyonu (HÜBAK) tarafından desteklenen ve Harran Üniversitesi Film Atölyesi (HÜFA) tarafından gerçekleştirilen TRT belgesel ödülleri ulusal profesyonel kategorisinde finalist olan ayrıca bu hafta ise Londra’da yapılan film yarışmasında finale kalan yönetmenliği Sedat Prof. Dr. Sedat Benek’in yaptığı ‘Bir İnsan Bir Kent: Urfa’ belgesel gösterimi yapıldı.

Film gösteriminin ardından bir açış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Göbeklitepe araştırılması gereken bir konu. O toplumların yaşayışlarının, zaman içerisinde araştırmalarla daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. Harran Üniversitesi olarak Göbeklitepe’ye büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda birçok faaliyetlerimiz olacak. Yılsonuna kadar gerçekleştireceğimiz programlarla Göbeklitepe yılını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu. Rektör Çelik konuşmasının ardından, programa onur konuğu olarak katılan Göbeklitepe kazı koordinatörü Alman Arkeoloji Enstitüsünden Dr. Lee Clare’e plaket takdim etti.

Belgesel gösteriminin ardından panele geçildi. ‘Disiplinler Arası Perspektiften Göbeklitepe’ konu başlığı altında Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal’ın başkanlığında yapılan panele; ‘Göbeklitepe Kazıları’ konusuyla Alman Arkeoloji Enstitüsünden Lee Clare, ‘Verimli Hilalde Yerel Buğday Çeşitleri’ konusuyla Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Özberk, ‘Göbeklitepe’ye Biyo-Ekolojik Bakış’ konusuyla Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Şahin Toprak, ‘Göbeklitepe’nin Koyun Evcilleştirilmesi Açısından Değerlendirilmesi’ konusuyla Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Arif Parmaksız panelist olarak katıldı.

2014 yılında aramızdan ayrılan, Göbeklitepe kazılarını başlatan ve uzun yıllar boyunca kazı başkanlığını yürüten, Prof. Dr. Klaus Schmidt’in de yad edildiği etkinlik, emeği geçenlere plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan