Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “Bizim Gök Kubbemiz” projesi Şanlıurfa’da Yapıldı

“Bizim Gök Kubbemiz” projesi Şanlıurfa’da Yapıldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki okullarda iş birliği ve tecrübe paylaşımını hedefleyen “Bizim Gök Kubbemiz” projesi kapsamında Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen çalıştay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Akademisi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapıldı.
Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı gösterisi ve Şanlıurfa Halk Oyunları ekibinin gösterileri sonrası konferans salonunda devam eden çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sinan Başak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, projenin yürütüldüğü İllerdeki Kardeş Okulların Okul Müdürleri ve öğrencilerin katıldığı çalıştay, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon, gösterimi ile ‘’Bizim Gök Kubbemiz’’ sunumu sonrası protokol konuşmaları ile devam etti.
Çalıştay’da bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Kentte son yıllarda önemli projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Turan, “Son 16-17 yıl içerisinde Şanlıurfa’ya ciddi yatırımlar yapılmış. Fakat nüfus artışıyla birlikte ve Suriyeli misafirlerimizin gelişiyle sekteye uğramıştır. Ama son 2 yıldır Vali’mizin liderliğinde eğitimle alakalı çok güzel projeler hayata geçiriliyor.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, bir süre önce eğitimle ilgili aralarında 5 bin öğretmen ve 25 bin öğrencinin de bulunduğu 33 bin kişinin katılımıyla bir saha araştırması yaptıklarını dile getirerek, “Çalışmamızda eğitimin sorunları, sıkıntılar ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi aldık. Bizlerde aldığımız bilgiler doğrultusunda kentte eğitim alanında çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, programda yaptığı konuşmada “Bizim Gök Kubbemiz Projesi” nin temel amacının ülkenin doğusuyla, batısıyla milli birlik ve beraberliğine katkı sunmak olduğunu söyledi.
Doğu illerinde terör faaliyetlerinin en başta eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkilediğini belirten Aydın, “Her şeyi devlet büyüklerinden beklememeliyiz. Bizim de yapacağımız bir şeylerin var olduğu düşüncesiyle böyle bir projeyi başlattık. Proje kapsamda İstanbul’daki okullarımızla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki okullarımızın eğitim yöneticileri ile bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunarak, eğitim, kültür ve sosyal alanlarda ortak projeler yürütmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda öğretmen ve öğrencilerimiz kardeş okullarını ziyaret etmekte, aynı şekilde misafirlerimiz de İstanbul’da ağırlanarak karşılıklı hareketlilik oluşturmaktayız.” dedi.
Konuşmaların ardından çalıştaya katılan eğitimciler, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yürütülen faaliyetler ve projeler ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yapılacak faaliyetleri değerlendirdiler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan