Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Beyazgül, “İşçilerimizin Alın Terini Ve Emeğini Saygı İle Selamlıyorum”

Beyazgül, “İşçilerimizin Alın Terini Ve Emeğini Saygı İle Selamlıyorum”

Hak-İş ve Memur-Sen konfederasyonlarınca Şanlıurfa’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gerçekleştirilen yoğun katılım ile kutlandı. Gerçekleştirilen mitinge katılarak işçilerin 1 Mayıs dayanışma günün kutlayan Başkan Beyazgül, “işçilerimizin, emeklerini ve alın terinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

Şanlıurfa 18 Mart Çanakkale Caddesi’nde gerçekleştirilen miting, saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başladı. 1 Mayıs Bildirisi’nin gençler tarafından okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilen programa Şanlıurfa’dan ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Mitinge gelen vatandaşlara selamlama konuşması yapan Başkan Beyazgül, İşçilerimizin haklarının korunmasında ki en önemli maddelerden birisi ülkenin refahı ve özgürlüklerin tam olarak yaşanmasıdır” dedi.

 

“AK PARTİ HÜKÜMETLERİ İŞÇİLERE DEĞER VEREREK HAKLARINI İYİLEŞTİRDİ”

 

Konuşmasında Başkan Beyazgül, “Tüm İşçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günün kutlayarak hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Beyazgül, “Çeşitli illerden Hz. İbrahim ve Hz. Eyyüp Peygamberin yaşadığı sabrın, çömertliğin ve misafirperverliğin şehrine hoş geldiniz. Liseyi bitirdiğim dönemde işçiliğe başladım ve geçmişime baktığımda iftihar ettiğim bir hususta kendi alın terim ile kazandığım o ilk gün olmuştur. Belediye Hukuk İşleri Müdürü olarak devam ettiğim çalışma hayatımda masanın bir yanında Hizmet- İş Sendikası bir yanında ise işveren olarak bizler vardık. 1 Mayıs ilk defa AK Parti döneminde tatil olarak ilan edildi, yine AK Parti döneminde işçilerimize verilen haklar birçok aşama değişti iyileştirildi. İşçilerimizin haklarının korunmasında ki en önemli maddelerden birisi ülkenin refahı ve özgürlüklerin tam olarak yaşanmasıdır. Eğer bir ülkede özgürlükler tam olarak yaşanmıyorsa orada haklardan tam anlamıyla bahsetmek mümkün değildir.”

 

“15 TEMMUZ GECESİ İŞÇİLERİMİZ İLE BİRLİKTE EN ÖN SAFTA KOL KOLA NÖBET TUTTUK”

İşçilerin 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Beyazgül, “Bu gün bu meydanları nasıl doldurduysanız 15 Temmuz gecesi de tankların önünde canlarınızı siper ettin. Hepinize bu konudan dolayı da teşekkür ediyorum. Nasıl ki bu gün haklarınızı korumak için dayanışma içerisinde olduysanız, o günde 15 Temmuz’da bizim ile birlikte dayanışma içerisinde teşkilatlarımız ile birlikte en önlerde durdunuz. Bu çelik kuvvetiniz ile darbeye karşı durdunuz, Allah sizden razı olsun”

 

“İŞÇİLERİMİZİN ALIN TERİNİ VE EMEĞİNİ SAYGI İLE SELAMLIYORUM”

 

“MEMUR-SEN’in kurucusu Rahmetli Akif İnan’ı anmadan geçemeyiz” diyen Başkan Beyazgül, “Büyük hizmetleri olmuş ve onun kurucusu olduğu sendika bu gün büyüyerek buralara geldi. Yine HAK-İŞ’in Genel Başkanı Mahmut Aslan Bey ve bu günkü Şube Başkanımız Selim Gülsatar henüz 1986 yıllarında Mahmut Bey ilk kez Şanlıurfa’ya sendika için geldiklerinde onlarda görüşmüştük. O gün ekilen bir fidanın bu gün bir ağaca ve çınara dönüştüğünü görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülkemizin geleceği ve menfaati için kol kola girerek birlikte geleceğin Türkiye’sini Allah’ın izni ile birlikte oluşturacağız.  2023,2053 ve 2071 hedeflerinde yani bizlerin ve torunlarımızın geleceğini inşa etmek için hep birlikte çalışmalıyız. Burada hem işçilerimizi, emeğinizi ve alın terinizi saygı ile selamlıyorum. 1 Mayıs işçi bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın memleketi, İnsanlığın en köklü geçmişinin olduğu Şanlıurfa’da emeğin, dayanışmanın ve birliğin coşkusunu yaşamak için Şanlıurfa’da bu mitingi dolduran tüm kardeşlerimizin emek ve dayanışma gününü kutluyorum. Çalışan, alın terinin karşılığı olan saygın ücretin ve taleplerimizi dillendirmek. Kamu personellerimizin, işçilerimizin, emekçilerimizin beklentilerini kamuoyu ile buluşturmak ve 1 Mayıs’ta bir araya gelen tüm kardeşlerimiz beklentilerini söylemek için bu gün burada bir araya geldik. Bu coşkunuz ve birlikteliğiniz bu gün buradan Şanlıurfa’dan tüm emek meydanlarına bir kardeşlik ve esenlik havasını tüm Dünya’ya ulaştırsın diye bu meydana geldik” diye konuştu.

 

Öte yandan gerçekleştirilen miting Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden 1 Mayıs programına katılmak için Şanlıurfa’ya gelen bir grubun trafik kazası geçirmesi nedeniyle yarıda kesildi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan