Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Harran Ovası’na su verilmeye başlandı

Harran Ovası’na su verilmeye başlandı

DSİ Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

2 Milyon Dekar Araziye Sulama Suyu Verildi

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada Şanlıurfa Harran ve yukarı Harran ovalarına sezonunun ilk suyunun verilmeye başlandığını belirterek 2019 yılı sulama mevsiminin açılmasıyla birlikte Harran Ovası’na su verilmeye başladık. Sulama ile Harran Ovası’nda yaklaşık 2 milyon dekar alan suyla buluşacaktır. Atatürk Barajı göl rezervuarından alınan su, her biri 26.5 kilometre uzunluğunda, 7.62 metre çapında ve toplamda 328 metreküp kapasiteli 2 tünel yardımı ile ana isale kanallarına, oradan da bu kanallar ile Mardin ve Harran regülatörlerine aktarılıyor.  ’dedi.

Bölgenin kalkınması, vatandaşların refah seviyelerinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması, terör hadiselerinin azaltılması adına bölgenin makus talihini değiştirecek Güneydoğu Anadolu Projesi hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek GAP’ın en önemli illerinden biri de Şanlıurfa’dır. Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 2 milyon 657 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık.

Böylece çiftçilerimize yıllık 1,149 milyar TL zirai gelir artışı sağladık.  Yakın bir gelecekte Şanlıurfa’yı ülkemizin ve Dünya’nın önemli bir gıda üretim üssü haline getirmek için sulama yatırımlarını gece gündüz devam ettiriyoruz. ‘dedi.

 

Genel Müdür Aydın,’ Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan