Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Harran Üniversitesi’nde Mezuniyet Töreni Yapıldı

Harran Üniversitesi’nde Mezuniyet Töreni Yapıldı

Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören 4072 öğrencinin mezuniyet töreni, Osmanbey Yerleşkesi Stadyumunda gerçekleşti.

Törene, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürleri,  öğretim elemanları, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kendisi de bu eğitim öğretim döneminde mezun olacak olan Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar mezun öğrenciler adına bir mezuniyet konuşması yaptı.

Yeni hayatlarında öğrencilere başarılar dileyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Başkalarına faydalı olun dürüst ve ahlaklı insan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun yeniliklere açık olun durağanlıktan uzak durmaya çalışın ülkemiz sizin gibi iyi yetişmiş girişimcilerle yükselecektir tüm bunları yaparken sosyal hayattan sakın korkmayın. Yolunuz açık olsun” dedi.

Rektör Çelik’in ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan; “Harran Üniversitesi bugünden sonra dünyada hak ettiği yere siz saygıdeğer öğrenciler, eğitimciler, hocalarımız sayesinde ulaşacaktır. Ben üniversitemize güveniyorum. Kendi çocuklarımı da Harran Üniversitesi’nde okuttum”  diye konuştu.

Harran Üniversitesi’nde uzun yıllar öğretim elemanı olarak görev yapan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Harran Üniversiteli olmaktan hep onur duyduğunu, öğrencilerin de gurur duymasını belirterek; “Buradan aldığınız eğitimle hem kendiniz hem ülkemiz için çok faydalı hizmetlerde bulunacaksınız. Çünkü sizler bizim ülkemizin geleceğisiniz, ülkemiz sizin omuzlarımızda yükseldi ve bundan sonra da yükselmeye devam edecek. Harran Üniversitesi dünyanın ilk üniversitesi olması hasebiyle sizler çok şanslısınız” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin kortej yürüyüşü yapıldı. Tüm fakülte,  yüksekokul ve meslek yüksekokullarının mezun durumunda olan öğrencilerin yürüyüşünün ardından okullarında dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Mezuniyet törenlerinin klasiği olan keplerin havaya atılmasından sonra çalan müzik eşliğinde çekilen halaylarla tören sona erdi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan