Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Hani çocuk işçiliğini bitirecektiniz!

Hani çocuk işçiliğini bitirecektiniz!

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Aile ve Sosyal Hizmetlet Bakanlığı Şanlıurfa il Müdürlüğü ile Hayata Destek Derneği,  “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Programı” düzenlenmişti. Salon odalarının dışına çıkmayan proje ve programların yapılmasına kamuoyundan tepki yağarken ele alınan içeriklerin ne zaman uygulamaya geçeceği merakla bekleniyor.

Yine geçen yıl Şanlıurfa’da STK temsilcilerinin katılımı ile özel bir otelde gerçekleşen toplantıda “Çocuk İşçiliği ve Dilenciliği” konusu ele alınmıştı. Çocuk işçiliği ve dilenciler ele alınmasına ele alındı da, önlenmesine yönelik kayda değer hiçbir çalışma yapılmadı. Sadece mevzuatı yerine getirme amaçlı toplantı yapılması kamuoyunun tepkisine neden oluyor.

AÇIKLAMALARDAN ÖTEYE GİDEMEDİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il Müdürü Hasan Bilici,”Özellikle Suriye iç savaşı ile birlikte ülkelerini terk etmek zorunda kalıp Urfa’da yaşayan Suriyeli çocuklarla birlikte il genelinde trafik ışıklarında ve sokak başlarında çöplerde kağıt toplayan çocuk işçiler her geçen gün artış gösteriyor.” ifadelerine yer vermişti.

Bilici’nin amaçlarının Şanlıurfa’da en yakın zamanda çocuk dilenciliğini ve çocuk işçiliğini bitirmek olduğunu söylemişti.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan