Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa Memur Sen Vefat Eden İşçiler İçin Mevlid Okuttu

Şanlıurfa Memur Sen Vefat Eden İşçiler İçin Mevlid Okuttu

(Ruha Haber Ajansı RHA)

Memur-Sen İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden memurları taşıyan midibüs devrilmesi sonucunda hayatını kaybeden 5 kişi için mevlit okutuldu.

Balıklıgöl Platosu’ndaki Hamarat Eller Çarşısı’nda düzenlenen mevlit programına Memur-Sen İl Temsilcisi – Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İHH Temsilcisi Behçet Atila, Günyüzü Dernek Başkanı Veysel Toprak, Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fethi Akbulut, çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı.

COŞKUN: RAMAZAN AYINDA ACILARINI PAYLAŞALIM İSTEDİK

Memur-Sen İl Temsilcisi – Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”Ramazan ayındayız. 1 Mayıs’ta Maraş’tan gelen 5 kardeşimiz vefat etmişti, 13 yaralımız vardı. Yaralıların çoğu iyileşti, sadece 2 kişi kaldı şu aşamada, durumları iyiye doğru gidiyor. Bizde Ramazan ayında acıları, sıkıntıları paylaşalım diye vefat eden kardeşlerimiz için mevlüt okuttuk. Dualarımızla inşallah cennettedirler. Elim bir kazada vefat etmeleri sebebiyle bir mevlüt okutalım dedik. Kazadan dolayı 1 Mayıs’ı erken bitirdik. 30 bin aşan bir kalabalık vardı. Urfa’nın Göbeklitepe yılı olması sebebiyle hem Memur-Sen hem de Hak-İş’in kentte miting yapma kararı şehrin ekonomisine, tanıtımına önemli katkılar sağladı. Güzel bir ortam oluşmuştu, maalesef elim bir kaza gerçekleştirdi. Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Amacımız onlara dua etmek.”dedi.

‘MEMURLARIN, YAŞAM KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Memurların sıkıntılarını her platformda dile getirdiklerini ve çözüm bulmak için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyleyen Coşkun, şunları söyledi:”Ağustos ayında toplu sözleşme masasına oturulacak. Biz yereldeki sorunlarımızı genel merkeze ilettik. Yetkililerimizle hem yerel de hem de geneldeki sorunlarımızı paylaştık. İsteğimiz, enflasyon oranına çalışanların ezdirilmemesi, biz de oran çerçevesinde zam verilmesi için gereken çalışmaları yapacağız, yaşam koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz.”

Mevlit programının ardından katılımcılara lokma dağıtıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan