Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Suruç Belediyesinden Çölyak Hastalarına Gıda Yardımı

Suruç Belediyesinden Çölyak Hastalarına Gıda Yardımı

Suruç Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla ilçede bulunan 100 Çölyak hastasına gıda kolisi yardımı yapıldı.

Çöl yak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını tamamlayan Suruç Belediyesi Ramazan Ayında düzenlediği programla ilçede yaşayan Çölyak hastaları için içerisinde 100 çeşit glutensiz gıda malzemesini Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlediği programla ailelere dağıttı.

Dağıtım programına Suruç Belediye Eş Başkanları Hatice Çevik, Abdullah Polat , Şanlıurfa Türkiye Çölyak Federasyonu Dernek Başkanı Hasan Doğan çölyak hastaları ile aileleri katıldı.

Dağıtım programında bir konuşma yapan Türkiye Çölyak Federasyonu Dernek Başkanı Hasan Doğan yapmış olduğu sosyal belediyecilik adına Suruç Belediyesi eş başkanları Hatice Çevik , Abdullah Polat ve diğer yetkililere teşekkür ettiler.

Eş başkan Hatice Çevik,” Belediyenin görevi sadece alt yapı ve üst yapı ile alakalı çalışmalar yapmak değildir.Sosyal Belediyecilikte olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.Bu kapsamda ilçemizde yaşayan toplumumuzun tüm fertlerinin sağlıklı ve mutlu yaşamlarını sürdürebilmelerinin yanı sıra Çölyaklı ailelerimizi de unutmadık.Biz, aile bütünlüğünü ve çocuklarımızın da aynı lezzetleri almalarını sağlamak için Suruç Belediyesi olarak içerisinde 10 çeşit glütensiz ürünlerin olduğu 100 adet gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdik.Daha önce bulgur, makarna, çikolata, kurabiye ve kadayıf yiyemeyen çocuklarımız, gençlerimizin artık bu lezzetleri yiyorlar. Bu şekilde biz, bu ailelerimizin mutluluğunu yüreğimizde hissediyoruz dedi.

Bu tür projelerin farkındalık yaratma anlamında çok önemli olduğunu dile getiren Çevik ” Bizim amacımız belediye olarak hem sahip çıkmak , hemde bu tür projelerde ön ayak olarak örnek teşkil etmesi amacıyla toplumun tüm kesimlerinin taşın altına elini koymasını sağlamaktır ” dedi

Eş Başkan Abdullah Polat ise Belediye olarak tüm halkımızın olduğu gibi çölyaklı ailelerimizin de yanındayız burada bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından içerisinde tamamı glütensiz malzemeden yapılan 5 adet makarna, 2 adet köftelik bulgur, 4 adet mısır unu, 2 adet puding, 4 adet damla çikolata, 3 adet tuzlu kurabiye, 3 adet şekerli kurabiye, 4 adet çikolatalı kek, kadayıf ve 12 adet ekmek bulunan gıda kolilerinin dağıtımı yapıldı.

Aileler sosyal belediyecilik alanında Çölyaklı hastaları unutmayan Suruç Belediyesine teşekkür ettiler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan