Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Pekin Büyükelçiliğimizde 19 Mayıs coşkusu

Pekin Büyükelçiliğimizde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. yıldönümü Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’in iştirakleri ile Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nde Türk Üniversite öğrencileri ve Çinli konukların katılımıyla düzenlenen bir törenle kutlandı.

Çinli konukların da katılımıyla günün önemine yakışır bir şekilde kutladık
Ülkemiz genelinde ve Türkî Cumhuriyetlerinde yaşanan bayram coşkusunu Çin Halk Cumhuriyeti’nde de yaşatmaya çalıştıklarını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı Pekin’deki Türk öğrencilerimiz ve Çinli konukların da katılımıyla bu günün önemine yakışır bir şekilde kutladık. Milli Mücadele’nin başlangıcının 100. yılında Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

Milli Mücadelemizin 100. yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım
Çin / Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dedikleri gibi; “Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak Milli Mücadelemizin 100. yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım” diyerek gençlerimizin bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inandığını söyledi.

AK Gençlerden Büyükelçi Önen’e ziyaret
Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Çin Komünist Partisinin davetlisi olarak Çin’i ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları heyetini de Büyükelçilik konutunda kabul ederek, Çin’deki temasları hakkında bilgi aldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan