Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükelçi Önen’den Şanghay ve Hong-Kong’da iftar ziyafeti

Büyükelçi Önen’den Şanghay ve Hong-Kong’da iftar ziyafeti

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Şanghay Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde düzenlenen iftara katılarak, Şanghay ve çevre şehirlerde yaşayan Türk vatandaşlarımız ile bir araya geldi.
Dün akşam da Hong-Kong’da yaşayan Türk vatandaşlarımızla iftarda bir araya gelen Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Ramazan’ın bereketi ve huzurunun daim olması temennisinde bulundu.

Vatandaşlarımızla soframızı paylaştık
ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Bu akşam iftarımızı Çin’in en büyük kenti ve dünyanın önemli ticaret ve finans merkezlerinden Şanghay’da yaptık. Ülkesinden uzakta ama yüreği Türkiye ile atan vatandaşlarımızla soframızı paylaştık, kucaklaşıp hasbial ettik. Ramazan’ın bereketi ve huzuru daim olsun” dedi.

Misafirlerimizin heyecan ve coşkuları bizleri çok mutlu etti
Dün akşam da Hong-Kong’da yaşayan Türk vatandaşlarımızla iftarda bir araya gelen Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Çin’deki vatandaşlarımız ile buluşmak ve Ramazan’ın bereketini birlikte tatmak için düzenlediğimiz iftarlarımızı bugünde Hong-Kong’da gerçekleştirdik. İftar programımıza katılan misafirlerimizin heyecan ve coşkuları bizleri çok mutlu etti, enerjimize enerji kattı” diye konuştu.

Türkiye ve Çin arasında QR kod ile ödeme
ÇHC ekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Türkiye ve Çin arasında QR kod ile ödeme alanında işbirliğinin artması da başta turizm ve ticaret olmak üzere birçok sektörde Türk esnafının, tüccarının ve girişimcisinin Çin pazarından daha fazla pay almasının yolunu açacaktır. Bu bağlamda Çinli Alipay’ın ülkemizde faaliyete başlayacak olması memnuniyet verici” diyerek QR kod alanında çalışmalarına devam eden Türk bankalarının da bu alana katılmalarıyla birlikte Çin ve Türkiye arasında online ödemeler alanında büyük bir koordinasyon ve işbirliği sağlanacağını belirtti.

Pekin Büyükelçimiz Önen, Çin’de QR (karekod) ile ödeme alanında yaşanan devrime ve Türk iş dünyasının bu pazardan geri kalmaması gerektiğine geçtiğimiz yıl verdiğimiz röportajlar ve yazdığımız makalelerle dikkat çekmeye çalışmış olduklarını hatırlattı.

08 Eylül 2018 tarihinde Dünya Ekonomi Gazetesi Serbest Kürsü köşesindeki yazısından
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 08 Eylül 2018 tarihinde Dünya Ekonomi Gazetesinde Serbest Kürsü köşesinde yazdığı “Çin’de QR kod devrimi ve e-ticaret alanında Türkiye için yeni fırsatlar” başlıklı yazısında şöyle demişti;
“Dünya perakende e-ticareti, 2017 yılında 2.3 trilyon dolarlık bir hacme ulaştı. 2020 yılında bu hacmin 4 trilyon dolara yaklaşması bekleniyor. 2012 yılında %10 olan mobilin e-ticaretteki payı, sadece 5 yıl içerisinde %48 seviyesine geldi. 2012 yılında toplam e-ticaret hacminin %62’sini gelişmiş ülkeler oluştururken, bugün neredeyse %60’ını gelişmekte olan ülkeler yapıyor. Tablonun bu kadar hızlı değişmesindeki en büyük pay sahibi ülke şüphesiz ki Çin’dir. Bu noktada Çin’e ilişkin bazı istatistikleri zikretmekte fayda var. Çin’de 2012 yılında %4 olan e-ticaretin toplam perakende içerisindeki payı, sadece 5 yılda 17 puan büyüyerek yaklaşık %20 seviyesine yükseldi. Bu yıllar arasında e-ticaret hacmini her yıl %54 artırmayı başaran Çin, 2017 itibarıyla dünya e-ticaret hacminin %47’sini oluşturmuştur. Başka bir ifadeyle, 2017 yılında Çin’de 1.1 trilyon dolar değerinde e-ticaret gerçekleşmiştir. 2020 yılında ise Çin’in dünya e-ticaret hacminin %60’ına ulaşması bekleniyor. Çin’deki bu e-ticaret hacminin önemli bölümünü e-ticaret devi Alibaba, Jingdong gibi gruplar gerçekleştiriyor. e-ticaretin bu denli hızlı büyümesinde, Çin’in akıllı telefonlara çok kolay adapte olması ve özellikle karekod (QR) ile ödeme sistemleri belirleyici olmuştur.”

02.08.2018 tarihinde Anadolu Ajansına verdiği bir demecinden
Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 02.08.2018 tarihinde Anadolu Ajansına verdiği bir demecinde de; “Çin’de son yıllarda karekod (QR) ile ödeme alanında büyük bir devrim yaşandığını belirterek, “Türk iş dünyası Çin’deki karekod devriminden geri kalmamalı. Ülkemizi ziyaret eden turistlerin ortalama harcama miktarı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 629 dolar. Ortalama bir Çinli turist ise bu rakamın yaklaşık 4 kat fazlasını harcıyor. 2017 yılında dünya çapında yapılan kişisel lüks tüketim harcamalarında Çinlilerin payının % 32’ye ulaştığı verisini de göz önünde bulundurduğumuz zaman potansiyel daha net olarak görülebilir. Eğer Çinli turisti ülkesinde rahatlıkla kullandığı QR kod ile ödeme sistemini Türkiye’ye entegre edebilirsek bu başta turizm olmak üzere birçok sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” demişti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan