Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Ayhan ile ilgili yolsuzluk iddiaları bomba gibi düştü

Ayhan ile ilgili yolsuzluk iddiaları bomba gibi düştü

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Saadet Partili eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan hakkında yolsuzluk yaptığına yönelik iddialarda bulundu.

Akçakale Belediyesi’ni kaybeden Saadet Partili Ayhan ile Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya arasındaki borç polemiğinden sonra belediyeye ait 18 dönüm tır garajı ile ilgili yolsuzluk iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

”HER AY BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 600 BİN LİRA FAİZE GİDİYOR”

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, dün yaptığı yazılı açıklama ile belediyeyi 40 milyon lira borçla devraldıklarını kamuoyuna açıklamıştı. Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Akçakale Belediyesi’ni 40 milyon TL borçla devraldıklarını ve belediyenin daha önce alınmış kredilerin her ay 593 Bin 517 bin lira faizini ödediklerini açıklamıştı. Başkan Yalçınkaya, açıklamasında, yapılan yanlışlar nedeniyle Akçakalelilerin 50 yılının çalındığını ileri sürmüştü.

”AKÇAKALELİLERİN 50 YILLIK GELECEĞİ ÇALINDI”

Son 10 yılda Akçakalelilerin 50 yıllık geleceğinin çalındığına dikkat çeken Yalçınkaya, şunları kaydetti,”Akçakale belediyesinin son on yılını incelendikçe Akçakaleli kardeşlerimizin emekleri, hakları, hizmetlerinin nasıl kısıtlandığını yakinen görme fırsatı buldum. Bu ilçenin 50 yıllık geleceği çalınmıştır. Eğitimden-sağlığa, spordan-sosyal hayata kadar olan her şey siz değerli kardeşlerimin ellerinden alınmıştır. Üç beş binayla yapılan yatırımlar maalesef ilçe halkına lütufmuş gibi sunulmuştur. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili en ufak bir eğitim hamlesi başlatılmamıştır. Yaklaşık 250 bin (Suriyeli mültecilerle birlikte) insanımızın hizmet aldığı hastanemizin, neden ilçe dışına çıkarıldığı, bu insanlar kimler için mağdur edildiği ortadadır.”

”18 DÖNÜMLÜK ESKİ TIR GARAJI KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ?”

Yaşanan süreçleri hukuka bıraktıklarını ifade eden Yalçınkaya,”Akçakale belediyesine ait 18 dönümlük eski tır garajımızın kimlere peşkeş çekildiğini herkes bilmektedir. Bizler belediye ile ilgili süreci hukuka bıraktık. Yakında bu konu ile ilgili resmi belgelerle siz değerli kardeşlerimi bilgilendireceğiz. Dolayısıyla bizler ucuz polemiklere girerek, siz değerli Akçakaleli kardeşlerimizin zamanını çalmayacağız.

“ZAMAN ÇALIŞMA ZAMANIDIR”

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik, anlamda kalkınması için çaba ve gayret göstereme zamanıdır. Bu saatten sonra kimse bizi kendi sığ sularına davet ederek polemiklere girmeye kalkmasın. Bizler sizlerin bize olan güvenini ve samimiyetini esas alarak yolumuzda yürüyeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

“SAVCILIK HAREKETE GEÇECEK Mİ?”

Öte yandan tır garajı ile ilgili yerin piyasa değerinin 6-7 kat düşük fiyata satıldığına yönelik iddialar kamuoyunun gündemindeyken savcıların bu yolsuzluk iddiaları ile ilgili bir soruşturma açıp açmayacağı ise merak konusu. 2 milyon (trilyon) liraya satılan yerin bugünkü değerinin 15 milyon liranın üzerinde olduğu iddia ediliyor..

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan